CHIRIAC: NU E BINE CA SPORTIVELE DE LA HC DUNAREA AU UN SALARIU FIX. TREBUIE SA PUNEM SI CONDITII DE PERFORMANTA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, are de gand sa ceara modificarea clauzelor contractuale ce vizeaza salariile jucatoarelor de la HC Dunarea, astfel incat sportivele sa fie platite in functie de performanta. Mai exact, Chiriac considera ca nu este corect ca handbalistele sa ia salariu fix si sa nu simta la buzunar daca pierd meciuri,  asa cum nu e corect ca ele sa nu poata beneficia de prime, daca au rezultate foarte bune.

Seful judetului spune ca oricum, la sfarsitul campionatului se va face o evaluare a fiecarei sportive, iar daca unele dintre jucatoare nu au dat randament,  se va renunta la serviciile lor: “Incercam sa avem in continuare pentru anul competitional 2017-2018 un lot puternic. Si exact cum am declarat zilele trecute, ne dorim cat mai mult ca banul public sa fie controlat cat mai bine. Efectiv, pe contractele jucatoarelor, anumite clauze din contract ar trebui modificate, pentru a le determina sa joace mult mai bine, cu o penailizare pe luna respecvtiva, in functie daca meciul este pierdut, pe salariul jucatoarei, sau pe jucatoarele care vor alcatui primul 7.

Este o propunere. Intr-un anumit cuantum, in functie de meciul pierdut, meciul egal sau victorie. De exemplu, la victorie putem – la sfarsitul campionatului sau al turului, in functie de bugetul alocat si daca o sa avem bani -, sa oferim prime sau daca nu, sa diminuam respectivele salarii. Am sa va si explic de ce. Pentru ca ele au un salariu fix – fie ca castiga, fie ca pierd, isi iau aceleasi salariu. Ar trebui sa punem si conditii de performanta, daca avem bani sa le putem plati mai bine, adica gen prime, si conditii prin care daca pierd, sa putem diminua salariile. Adica sa se vada atunci cand ele nu si-au facut treaba foarte bine”.

Pe de alta parte, intrebat daca situatia la club este una tensionata si daca acesta ar putea fi motivul pentru care ar dori unele sportive sa plece,  seful judetului a declarat ca in opinia sa, nu este o situatie “atat de tensionata” si nu este nici foarte diferita de cea de la alte cluburi sportive, unde salariile se mai iau cu intarziere. ( sursa foto – HC Dunarea)