CHIRIAC: NU MI-AM FĂCUT TESTUL PENTRU CORONAVIRUS ȘI NICI N-O SĂ-MI FAC. ORGANISMUL MEU VA ÎNVINGE BOALA, AM DESTUI ANTICORPI. DACĂ VA FI NEVOIE, MĂ VOI OFERI VOLUNTAR LA SPITAL, PENTRU A AJUTA CADRELE MEDICALE

Consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) a cerut astăzi conducerii CJ Brăila să găsească o soluție pentru a liniști cadrele medicale din Spitalul Județean, care sunt speriate de faptul că nu există suficient echipament pentru protecția lor și se tem să nu se infecteze cu coronavirus, așa cum s-a întâmplat în alte spitale din țară.

În cadrul ședinței CJ de astăzi (care s-a ținut online), Lungu a spus: „Vă rog să luați în calcul și cadrele medicale de la triajul care s-a organizat în curtea Spitalului Județean, în acel cort, pentru că și acolo oamenii se expun.  Vă rog să luați în calcul toate cadrele medicale, nu numai medici, pentru că toate cadrele medicale au nevoie de protecție adecvată. De asemenea, vedeți dacă puteți și cum puteți să faceți rost de acele teste de care avem nevoie.

Mai am o rugăminte la dvs: dacă știți că avem echipamente, încercați să aduceți în secții aceste echipamente. Cadrele medicale sunt neliniștite, tensionate, au teamă, pentru că se vorbește tot mai mult despre lipsa acestor echipamente necesare. Dacă le avem, hai să le arătăm”.

Chirac a răspuns: „Fiecare șef de secție este instruit cum să se îmbrace, cum să se dezbrace, inclusiv asistentele, inclusiv infirmierele. Materialele sunt distribuite și știu fiecare, în momentul când vine un pacient asimptomatic sau simptomatic, cum să intre în contact cu el.

În acel cort din fața spitalului sunt angajații UPU, este un cort de pretriaj, pentru că sunt și pacienți care nu vin cu Salvarea, vin și pe picioarele lor. Aceste proceduri sunt știute, sunt asumate de toate cadrele medicale”.

În acest context, Ștefan Cătălin Iordache (PND) l-a întrebat pe președintele CJ dacă și-a făcut testul pentru depistarea infecției cu coronavirus.

„Nu mi-am făcut testul și nici n-o să-mi fac. Organismul meu va învinge boala, am destui anticorpi ca să înving această boală”, a spus Chiriac.

„În sfârșit, o declarație curajoasă!”, a comentat Iordache.

„Eu am și propus: dacă va fi nevoie, mă voi oferi voluntar la spital, pentru a ajuta cadrele medicale”, a mai spus șeful CJ, care a mai afirmat că „toate secțiile care sunt în linia întâi au echipamentele necesare. Discuțiile n-au pornit de acolo, au pornit de la celelalte secții”.