CHIRIAC – “NU TIPATI LA MINE!”; IORDACHE -“PAI DACA SUNTETI GREU DE CAP SI N-AUZITI! POATE AVETI DOPURI IN URECHE”

Sedintele Consiliului Judetean Braila au devenit, de ceva timp, un adevarat test pentru presedintele Iulian Chiriac (PSD), confruntat cu replicile acide si acuzatiile pe care i le aduce PND-istul Stefan Catalin Iordache. Daca la sedinta precedenta, Chiriac si-a pierdut cumpatul si a rabufnit, ajungand sa tipe la consilierul judetean PND, la cea de astazi, Chirac a trecut testul, cand a fost supus “tirului” lui Iordache.

PND-istul a reclamat in sedinta de azi faptul ca la Spitalul Judetean s-ar face achizitii intr-un mod incorect – mai exact, el spune ca atunci cand se cumpara produse medicale a caror valoare totala depaseste suma prevazuta de lege pentru achizitiile directe, se <<sparge>>  comanda in mai multe loturi, astfel incat sa nu fie nevoie sa se organizeze licitatie.

In acest context, Iordache i-a solicitat presedintelui CJ sa infiinteze o comisie care sa verifice aceste aspecte: “Asa cum pe numele dvs eu insumi am facut o plangere la Departamentul National Anticoruptie – si probabil ca stiti… Ma bucur ca stiti, ma bucur si ca zambiti, sper sa fiti nevinovat, sa ma insel eu, desi nu cred. Deci sunteti potential infractor, in opinia mea.

As vrea, va rog frumos, sa desemnati o comisie de control din cadrul CJ, de la audit, de la Financiar, dar si cu consilieri judeteni pe care sa-i alegeti dvs, care sa mearga sa verifice la fata locului ce se intampla acolo. Vad ca sunteti foarte amuzat. Nu inteleg de ce sunteti amuzat, ca se scurg milioane si milioane de euro lunar aiurea. Chiar nu va inteleg. Dar ma rog, e treaba dvs, poate asa sunteti dvs, vesel”.

Consilierul PND i-a mai spus presedintelui CJ ca nicio persoana din conducerea Spitalului Judetean nu-i raspunde la telefon si deci, nu poate discuta direct cu acestea si nici nu le poate cere informatii, in calitate de consilier judetean.

“Ati vazut ca nu functioneaza cele doua RMN-uri. Aflati asa, dupa Facebook”, a continuat PND-istul.

“De unde stiti dvs ca nu stiu?”

“Nu, dvs sunteti bine infipt in afacerea RMN-urilor de la Spitalul Judetean. Cu documente, cu acte si cu declaratiile pe care chiar dvs le-ati dat.”

“Eu n-am nicio afacere. Poate dvs sunteti foarte bine infipt in tot ce inseamna afaceri la Spitalul Judetean.”

“Trebuie sa dovediti!”

“Pai eu nu stiam ca pe loturi, eu nu stiam de milioane – dvs aveti informatii foarte concrete de acolo, milioane, loturi, habar nu am… Substanta de contrast… Am impresia ca aveti niste lucruri… Aveti niste drumuri care vi se inchid. Eu v-am zis: tot ce inseamna bani publici am inchis portitele, domnule consilier! De-asta suntem asa! Si acum o dati pe mine, ca sunt eu acolo partas? Pai dvs stiti ca loturi, cu sume, cu de-alea… Ma acuzati, domnul consilier. Eu va multumesc foarte mult ca ati facut plangere la DNA, va rog frumos sa mai faceti si altele, dar va spun ca cine seamana vant culege furtuna. Eu dorm foarte linistit cu capul pe perna, neluand pastile.”

“Adica?”

“Neluand pastile.”

“Dar cine ia pastile?”

“Nu, ca spunea cineva ca am insomnii sau ceva de genul asta. Nu iau niciun fel de pastila, stati linistit! Si va rog frumos chiar…”

“Nu suntem la PSD la conferinta! Mi-ati dat cuvantul!”

“Dar nu tipati la mine, domnule consilier!”

“Pai daca sunteti greu de cap si n-auziti! Poate aveti dopuri in ureche, de unde stiu?”

“Nu sunt greu de cap.”

“Ba da, sunteti!”

“Eu va spun ca aveti foarte multe informatii si v-am zis de atatea ori ca detineti foarte multe informatii pe care nu le-ati dat la institutiile abilitate ale statului…”

“Domnule presedinte, informatiile sunt publice!”

“Si inca detineti si sunteti partas. Sunteti dvs un mic infractor, pentru ca detineti informatii si nu le dati la organele competente ale statului.”

“Eu sunt mic infractor, ca va aduc la cunostinta ca se scurg bani de la Spitalul Judetean?!”

“Nu, sunteti mic infractor ca detineti informatii si nu le dati la organele competente.”

“Domnu’ Dragnea! Domnu’ Dragnea! Va rog frumos, numai putin!”

“Nu ma cheama Dragnea.”

“Nu va cheama Dragnea?

“Nu.”

“Ma iertati! Domnule presedinte, eu v-am atras atentia asupra unor probleme. Informatiile despre care eu va vorbesc sunt publice. Asta nu pricepeti dvs. Aveti tot timpul impresia ca eu stau, asa, pe un munte de informatii si le scot de acolo cand vreau. Nu este adevarat”.