Chiriac: Nu voi limita timpul alocat fiecarui consilier, la dezbaterile din CJ. Poate omul se exprima mai greu…

Viitorul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Iulian Francisk Chiriac (PSD), spune ca va sti cum sa procedeze, ca sa evite transformarea sedintelor CJ in circ si scandal, asa cum s-a intamplat in ultimii 2 ani. Chiriac, care va fi ales in fruntea institutiei in urmatoarele zile, imediat ce va fi format oficial noul Consiliu Judetean, spune ca va cere tuturor consilierilor, indiferent de partidul de care apartin, sa vorbesca strict la subiect si sa nu spuna “povesti” care nu au nicio legatura cu proiectul de hotarare la care doresc sa ia cuvantul: „Eu cred ca fiecare ales local, consilier judetean, trebuie sa se gandeasca in primul rand ca reprezinta niste persoane in Consiliu, dupa care conteaza foarte mult partea de educatie si ceea ce vrea el sa transmita acolo. Cu siguranta o sa le cer tuturor consilierilor judeteni ca atunci cand iau cuvantul, sa se refere la subiectul respectiv.
In ceea ce ii priveste pe colegii mei, viitorii consilieri judeteni PSD, cu siguranta noi o sa facem acele sedinte inainte de intalnirea de plen, o sa avem un lider de grup – ceea ce mi se pare normal, dupa modelul Parlamentului – si acest lider de grup se va ridica si va spune opinia PSD pe fiecare proiect de hotarare aflat in dezbatere. Daca vreunul dintre colegii mei social-democrati va avea ceva de spus, va fi liber sa isi spuna opinia, deci nu o sa le inchidem toate portitele pentru a-si arata disponibilitatea de a sustine proiecte, sau nu.
Despre colegii de la PNL nu as vrea sa vorbesc foarte mult, este decizia si dreptul lor de a vorbi in Consiliul Judetean. Nu putem sa ii oprim sa isi exprime punctul de vedere, dar este foarte interesant ca acest punct de vedere sa fie pe subiect. Si o sa vedem cat va fi pe subiect si cat va fi pe langa subiect”.
Chestionat daca va lua in calcul si varianta de a limita timpul alocat fiecarui vorbitor, pentru ca sedintele sa nu dureze iar cate 5-6 ore, Chiriac ne-a raspuns: “Sub nicio forma nu vom limita timpul de dezbatere, dar nu putem sa ajungem nici la absurd, sa ii lasam sa vorbeasca o ora, ca sa ascultam povesti… Eu o sa le transmit un mesaj foarte simplu: luarile de cuvant sa fie clare si la obiect, dar nu putem sa spunem sa vorbeasca 2 minute, 3 minute, sau 5 minute. Poate omul se exprima mai greu si vrea sa transmita mesajul mai apasat… Sau poate problema este mai complexa si necesita un timp mai indelungat de dezbatere… Asa ca o sa lasam ca fiecare sa-si spuna opinia, dar dupa dezbaterea fiecarui proiect, acesta va fi votat si atunci votul va fi hotarator pentru trecerea sau netrecerea acelui proiect de hotarare”.