CHIRIAC: O SA MONTAM GPS-URI, CA SA NU MAI FIE NICIUN COMENTARIU PRIVIND MODUL IN CARE SE FOLOSESC MASINILE CJ SI ALE INSTITUTIILOR SUBORDONATE

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, are de gand sa dea dispozitie sa se monteze aparate GPS pe masinile CJ, precum si pe cele ale institutiilor subordonate. El a raspuns in acest fel sugestiei facute ieri de consilierul liberal Ovidiu Nechita, care este de parere ca in acest fel, se va reduce substantial consumul lunar de carburant platit din bani publici. De altfel, Nechita a revenit cu aceasta propunere in plenul CJ, dupa circa doi ani, dat fiind ca prima data cand a sugerat asta, presedintele CJ de la acea vreme nu a considerat  montarea GPS-urilor o prioritate.

Iulian Chiriac a dat asigurari consilierilor judeteni ca atat CJ, cat si institutiile subordonate au consumuri de carburant decente si ca niciodata nu s-a depasit cota aprobata: “Cu o luna in urma am cerut o situatie a masinilor si a cotelor de carburant pe care le au alocate. Va spun ca la toate masinile Consiliului Judetean si ale institutiilor din subordine se fac economii substantiale. Acelea sunt cote maxime. Consumam circa 60-70% din cota de carburant alocata pe fiecare masina. Sunt foarte putine exceptii, numai in anumite luni, cand masina de la Directia de lucrari publice, de exemplu, trebuie sa mearga in judet si sa vada efectiv lucrarile respective. Dar va spun ca nicio masina nu a depasit cota de carburant”.

Chiar si in aceste conditii, in care, in opinia sa, nu se iroseste carburantul si nu sunt consumuri exagerate, seful judetului a admis ca montarea de GPS-uri este o idee buna, care trebuie pusa in practica, “ca sa nu mai fie niciun comentariu” privind modul in care se folosesc masinile CJ si ale institutiilor subordonate.