Chiriac: „O să vă explic, dar sper să înțelegeți, ca să nu încep să desenez”; Varga: „Dacă doar așa vă puteți exprima, nu-i nicio problemă, accept și o planșă de desen”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), continua să se joace în stilul „vrei să-ți explic sau să-ți desenez?” cu aleșii liberali, în ședintele de plen. La cea mai recentă ședință de plen consilierul liberal Vasile Varga (PNL) a primit (din nou) un răspuns pe acest tipar, atunci când a cerut lămuriri cu privire la un proiect de hotărâre ce viza aprobarea contribuției bănești a CJ Brăila la dezvoltarea activității sportive a Handbal Club “Dunărea” pe anul 2021.

Mai exact, Varga a declarat: „Votez pentru, fără doar și poate, însă aș avea de două nelămuriri. Poate greșesc și vă rog să mă corectați… Avem o hotărîre emisă de HC Dunărea nr. 28/ 31.12.2020 prin care se prevede că CJ va aloca suma de 400.000 lei. În 28 ianuarie noi, CJ, am emis o hotărâre nr. 16 și respectiv hotărârea 39 din 26 februarie prin care am decis să alocăm suma de 300.000 lei. E drept, scrie «parțial». Deci ce să înțeleg, că astăzi dăm suma integrală sau alocăm suma de 300.000 lei și ulterior vom aloca și restul sumei, pâna la suma menționată astăzi în proiect, de 400.000 lei?”.

„Domnule consilier, o să vă explic cum v-am explicat la pod, dar sper să înțelegeți, ca să nu încep să desenez…”, a replicat Chiriac.

„Haideți, domnule președinte, nu mai fiți așa de… Dacă doar așa vă puteți exprima, nu-i nicio problemă, accept și o planșă de desen.”

„Ce facem noi astăzi este să aprobăm contribuția pentru anul 2021. Sumele alocate în luna ianuarie și februarie se scad din această contribuție. Ce am alocat în ianuarie și februarie se va scade din suma totală de 400.000 lei. Această sumă de 400.000 lei se va împărți pe trimestre. Nu se vor da banii toți odată, ci pe trimestre, câte 100.000 lei pe trimestru”, a explicat Chiriac.

În continuare, liberalul a comentat: „M-am uitat și eu pe statut și ce ne-a fost trimis de la CJ datează cu ani de zile în urmă, iar unii dintre membri sunt deja trecuți în neființă, cum este domnul Balcan”.

„Am să verific ultima actualizare făcută la arhivă și o să vă transmit acea actualizare”, a răspuns George Marius Caranica, președintele HC „Dunărea”.