CHIRIAC: PLECAREA SPORTIVELOR DE LA HC DUNAREA NU AR FI O TRADARE. E FINAL DE CONTRACT SI E DREPTUL LOR SA PLECE LA ALTA ECHIPA

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, nu considera ca posibila plecare a unor jucatoare si a antrenorului de la HC Dunarea Braila, la Dinamo Bucuresti, ar fi o “tradare” – cum au catalogat-o unii –  si ca acestea ar fi “profitat“ de finantarea oferita de administratia locala, pentru ca acum sa paraseasca “barca” pentru alta, mai mare si mai profitabila. Chiriac spune ca este vorba pur si simplu despre incheierea unui contract cu niste sportive care au dreptul sa se transfere la alta echipa – lucruri care sunt firesti si se intampla peste tot in sport.

Iulian Chiriac admite ca daca zvonurile se dovedesc adevarate si din vara, o parte dintre jucatoare, precum si antrenorul HC Dunarea, vor pleca la Dinamo Bucuresti, va fi mai dificil, fiindca trebuie reconstruita echipa din temelii, dar nu crede ca e un capat de tara. Seful judetului a precizat ca atunci cand au fost intrebate daca au de gand sa plece, jucatoarele nici n-au confirmat, dar nici n-au infirmat informatia: “Pana la urma, nu putem sa tinem un om cu forta, daca nu este alaturi si cu inima de aceasta echipa si vrea sa antreneze si sa faca performanta la Braila. Nu vreau sa ma implic eu, ca alti oameni din trecut, la partea de echipa; exista conducerea clubului si eu vorbesc cu conducerea.

Conducerea clubului a vorbit cu jucatoarele si cu antrenorul. Nu au spus daca pleaca sau nu pleaca; dar nu au infirmat. Au spus doar ca este un articol in presa sportiva centrala, in care clubul Dinamo Bucuresti, care joaca in Liga a II-a, isi doreste sa promoveze si sa isi formeze o echipa. Eu nu stiu ca ei au discutat cu cei de la Dinamo. E posibil sa fi discutat, dar nu stiu eu. Insa nu este o <<tradare>>. Este terminarea unui contract, plecarea pe cale amiabila a jucatoarelor si asa mai departe. Nu tinem pe nimeni cu forta. Nu, nu cred ca e o <<tradare>>. Pana la urma, jucatoarele nu sunt toate din Braila. Ele vin din mai multe zone ale tarii”.

Pe de alta parte, Iulian Chiriac declara ca atat el, cat si primarul municipiului, iau in calcul varianta ca HC Dunarea sa joace in Liga Campionilor si ca cele doua institutii sunt pregatite sa asigure un buget corespunzator. “Eu va spun ca bugetul este indestulator si pentru Liga Campionilor”, a dat asigurari Chiriac, in cadrul unei conferinte de presa.

Precizam ca in acest sezon, HC Dunarea Braila a primit aproximativ 2,7 milioane de lei de la Consiliul Judetean si Primaria municipiului.