CHIRIAC: POATE N-AR FI TREBUIT SA LE NUMIM “DIPLOME DE EXCELENTA”, CI “DIPLOME DE PARTICIPARE”. CHIAR DACA UNII CONSILIERI AU TACUT 4 ANI, POATE AU FACUT MAI MULT BINE JUDETULUI DECAT DACA AR FI VORBIT

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este nemultumit de faptul ca liberalul Alexandru Danaila a calificat drept “o mizerie” decizia sa de a oferi diplome de excelenta tuturor celor care au detinut un mandat de consilier judetean din 1992 si pana in prezent. Chiriac este de parere ca nici Danaila, nici consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) – care nu a vrut sa pastreze diploma, pe motiv ca “este o insulta la adresa celor care ne-au votat”, avand in vedere nivelul de dezvoltare al judetului – nu au inteles “semnificatia evenimentului”.

Amintim ca la finele anului trecut, intr-o sedinta festiva organizata pentru a marca Centenarul, 650 ani de la atestarea documentara a Brailei si 26 de ani de la infiintarea primului Consiliu Judetean in Braila, au fost oferite diplome de excelenta tuturor celor care au fost la un moment dat consilieri judeteni.

Chiriac admite ca unii dintre cei care au primit o astfel de diploma de excelenta nu au scos o vorba in sedintele CJ, timp de 4 ani, dar crede ca nu ar fi fost politicos sa primeasca doar unii diploma si altii, nu: “Nu puteam sa fac o diferenta intre colegii care au vorbit si care n-au vorbit – ma refer la fostii si actualii consilieri -; pana la urma, toti au fost si sunt consilieri judeteni. Cateodata este mai bine sa taci, decat sa vorbesti – e valabil si pentru unii actuali consilieri, pentru ca chiar nu spun nimic si chiar nu intelegi nimic, ba fac mai mult rau.

Stiti cum e? E ca si cum eu as fi intr-un vapor si nu vad marea. Asta e valabil pentru toti <<matelotii>> care au mai fost. Daca sta foarte mult in sala motoare, matelotul s-ar putea sa nu vada marea din cauza vaporului. Sau nu poate sa vada Padurea Stejarul din cauza stejarului…

E foarte simplu ca sa ne facem pur si simplu publicitate si circ, ca sa ne promovam pana la urma acest oras in care convietuim, traim si vrem sa ne dezvoltam impreuna, mi se pare ca chiar este o <<mizerie>>”.

Chiriac admite ca teoretic, daca ii dai cuiva o diploma de excelenta, se presupune ca acel om a excelat in ceva si spune ca este posibil ca formularea “diploma de excelenta” sa nu fi fost cea mai potrivita: “Poate ca a fost prea mult spus si aceasta actiune a fost facuta putin pe repede inainte, ca sa spun asa, si nu m-am gandit foarte bine, poate trebuia sa sune <<diploma de participare>>, nu <<de excelenta>> ; asa a fost cartonul…

Pana la urma, unii dintre oamenii care au fost si sunt consilieri chiar au excelat; nu toti, dar acum ce vreti, sa le dam doar la unii diploma de excelenta si la unii diploma de participare? Pana la urma trebuie sa fim toti egali, sa ne tratam pe toti in mod egal. Chiar daca au tacut, poate au facut mai mult bine judetului si orasului decat daca au vorbit.

Pana la urma, oamenii astia, cu bune, cu rele, au contribuit la acest judet, chiar daca au ridicat mana pentru un proiect european sau pentru un proiect de hotarare bun; pana la urma si-au adus aportul la dezvoltarea acestui judet. Dar sa spui ca este << o mizerie>>… Imi pare rau, cred ca cei doi colegi de la PNL care au facut comentarii, doar ei reprezinta PNL-ul si imi cer scuze fata de ceilalti colegi de la PNL care au inteles semnificatia evenimentului”.