CHIRIAC: PRIMUL BLOC CU LOCUINTE PENTRU MEDICI E FINALIZAT IN PROPORTIE DE 99%. ANL A ACCEPTAT SI PROIECTUL REABILITARII UNUI AL DOILEA BLOC

Apartamentele construite in regim ANL pentru medici tineri care vin sa lucreze la Spitalul Judetean Braila sunt aproape gata, singurul lucru ce mai trebuie rezolvat fiind racordarea la reteaua de gaze. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, spera ca cele 31 de apartamente aflate in imediata apropiere a Spitalului sa fie date in folosinta in aceasta primavara si spune ca deja a obtinut acordul din partea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) pentru finantarea amenjarii unui nou bloc, cu aceeasi destinatie, in aceeasi zona: “Apartamentele pentru medici sunt finalizate 99%. Este o singura problemuta pe care o mai avem de rezolvat. Am avut o discutie cu directorul ANL, vor veni documentele de la Ploiesti, la gaze, in momentul cand avem efectiv avizul de la gaze vom demara si acea mica lucrare de alimentare cu gaze de la acel bloc. Acum se lucreaza la finisaje, adica curatenie, sa-i spun mai pe indelete; in momentul cand avem si alimentarea cu gaze vom face si receptia <<la sange>> a acestor apartamente, adica vrem sa avem niste apartamente foarte bune, functionale, pentru viitorii medici care doresc si care vor sa isi desfasoare activitatea in Spitalul Judetean. Eu preconizez si mi-as dori ca in aceasta primavara sa le receptionam. Sunt 31 de apartamente cu o camera si doua camere.

Un lucru foarte bun si benefic: am trimis adresa catre ANL si a fost acceptat si al doilea bloc pentru reabilitare. Acest bloc va avea tot 31 de apartamente si vor fi in principal si in mare masura tot pentru cadrele medicale, adica pentru medici”.

Directorul medical Alina Neacsu, a precizat ca spitalul a inchiriat deja cateva apartamente pentru medici tineri, veniti la Braila: “Avem marea fericire sa avem doi doctori tineri intr-o specialitate care chiar ne este de folos, Anestezie Terapie Intensiva, care au primit apartament din partea spitalului. Au venit, au dat concurs, l-au luat magna cum laude, avem numai vorbe bune despre ei de la profesorii care au participat la concurs si familia a primit apartament. De asemenea, inca un doctor tanar care a venit in ianuarie iar a primit apartament, deci din cei 13 oameni tineri care au venit, care au cerut, au primit apartament”.

Amintim ca locuintele pentru medici au fost amenajate prin reabilitarea unuia dintre fostele camine ale Grupului Scolar Industrial “C.D. Nenitescu”, iar lucrarile au inceput in urma cu circa 3 ani, valoarea proiectului fiind de peste 2 milioane lei.