Chiriac (PSD), despre Nicușor Ciocan (USR), ce a fost propus pentru funcția de prefect al Brăilei: Cei de la USR nu au pic de pregătire, nu știu ce să facă și-o să-I sforărească cineva din spate

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, este de părere că decizia Guvernului de a numi un prefect din partea USR – și nu din partea PNL – în județul nostru este o dovadă a faptului că liberalii brăileni nu au cine știe ce influență la centru.

„Dezastru! Sunt într-o nebunie totală! Organizația PNL Brăila e «foarte influentă» la centru; nu știu, cred că stau undeva în ultima bancă, la vulturi, acolo unde le place lor… Cred că s-au dus la magazinul de pescuit și vânătoare și și-au luat binocluri, ca să vadă și ei cine e la… Da, sunt reprezentați «foarte bine», «o să se lupte» cu siguranță pentru toate proiectele brăilenilor… Doar interesele personale….

Diferența între noi și ei este că noi, PSD, nu suntem perfecți, dar suntem cei mai buni”, a comentat Chiriac (PSD) pe această temă.

Întrebat dacă va lucra cu prefectul propus de USR, șeful județului a spus: „Eu nu lucrez cu prefectul, eu colaborez cu prefectul. Nu avem cum să lucrăm noi. O să lucreze PNL-ul.

Nu îl cunosc pe domnul Ciocan ( Nicușor Ciocan, propunerea USR pentru funcția de prefect al Brăilei – n.r.); eu vă spun că noi cu actualul suprefect avem o relație foarte bună și chiar colaborăm foarte bine”.

Având în vedere noile modificări legislative care prevăd că prefecții vor fi demnitari și pot fi oameni politici, Chiriac a fost întrebat dacă se așteaptă ca viitorul prefect al Brăilei, membru USR, să facă politică din funcția amintită.

Președintele CJ a comentat că dacă a făcut politică fostul prefect Cătălin Boboc, care teoretic era funcționar public și nu avea voie să facă asta, este clar că viitorul prefect, căruia legea îi permite să fie om politic, va face politică: „Vom vedea câtă demnitate o să aibă pentru interesul cetățenilor și cum se vor manifesta cei de la USR. Eu vă spun că ei vor fi novici în astfel de funcții, nu au pic de pregătire, nu știu ce să facă și-o să-i sforărească cineva din spate.

Cu siguranță prefectul va face propagandă politică”.