CHIRIAC: S-A ACHIZITIONAT PRIMUL UTILAJ DIN DOTAREA SERVICIULUI CARE SE VA OCUPA DE INTRETINEREA SI REPARAREA DRUMURILOR JUDETENE

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, anunta pe o retea de socializare ca s-a achizitionat deja primul utilaj din dotarea noului serviciu care se va ocupa de intretinerea si repararea drumurilor administrate de institutia amintita.

Chiriac a precizat in postarea sa ca bugetul alocat serviciului amintit este de 2 milioane de euro: “La inceputul anului anuntam infiintarea Serviciului propriu de Utilitate Publica al Consiliului Judetean Braila. Necesitatea infiintarii acestuia a venit urmare a nevoii de a interveni rapid pe drumurile judetene cu lucrari usoare, de genul: cosit vegetatie, plombari sau marcaje rutiere.

Astazi pot anunta ca s-a realizat achizitionarea primului utilaj al serviciului, un echipament multifunctional de intretinere si reparare a drumurilor marca MAN TGM 18.290 4×4 BB. Utilajul are urmatoarele dotari: macara hidraulica pliabila, placa frontala cu brat cosire – cap cosire, cap taiere crengi, lama zapada, freza de zapada, rezervor apa 6000 L cu instalatie stropit apa si capete de spalare indicatoare rutiere si sararita. Pretul echipamentului a fost de 1.225.700 lei, cu TVA.

Achizitiile nu se opresc aici. Exista alocat un buget de 2 milioane lei pentru dotarea acestui serviciu”.