CHIRIAC: S-A REDESCHIS CORPUL B AL SPITALULUI JUDEȚEAN. NU SE VOR FACE INTERNĂRI LA FEL DE MULTE CA ÎNAINTE DE CRIZA CORONAVIRUSULUI, PENTRU CĂ NU VREM SĂ FIE AGLOMERAȚIE

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că încă de vinerea trecută s-a început mutarea pacienților care nu au COVID-19 din Corpul A al Spitalul Județean în Corpul B și acest transfer a continuat și în week-end, astfel încât în Corpul B activitatea a revenit cât de cât la normal.

Transferul de pacienți a avut loc ca urmare a faptului că recent, Corpul E al Spitalului Județean a devenit suport COVID, iar Corpul B (care fusese suport COVID) a revenit la activitățile medicale de dinainte de pandemie.

Chiriac a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că transferul s-a făcut secție cu secție, astfel încât bolnavii să fie în siguranță tot timpul. Întrebat dacă s-a încheiat deja transferul tuturor pacienților în Corpul B sau încă mai sunt unele secții de mutat, Chiriac a răspuns: „Nu am reușit să vorbesc de azi dimineață cu conducerea Spitalului Județean,  nu știu dacă mai este vreo secție de mutat sau mai sunt câtiva pacienți, dar în marea majoritate secțiile care erau arondate Corpului B s-au mutat”.

Șeful CJ a precizat însă că nu se vor face internări chiar în regimul normal, cum se făceau înainte de criza coronavirusului: „Medicii sunt instruiți, dar nu putem să facem internări la un nivel maxim, pentru că nu vrem nici să aglomerăm Corpul B. Vedeți că situația cu îmbolnăvirile de COVID-19 se schimbă de la o zi la alta. E posibil ca la un moment dat, dacă numărul de cazuri de COVID-19 crește, iar capacitatea Corpului C, de Boli Infecțioase și a Corpului E să fie depășită, să  mutăm iar în Corpul B pacienții cu coronavirus. Vedem… Decizia o vor lua cadrele medicale, împreună cu Direcția de Sănătate Publică”.