Chiriac: „Să vă explic sau să vă desenez?”; Bucălău: „Explicați-mi. Dar dacă dvs puteți să vă exprimați mai bine desenând…”

Viceprimarul Brăilei, Alexandru Jantea Crican (PSD), a stabilit un trend în modalitatea de abordare a comentariilor/ întrebărilor consilierilor liberali de către șefii administrației publice locale.

Într-o recentă ședință a Consiliului Local Municipal Jantea Crican i-a luat peste picior pe consilierii municipali liberali și a declarat că o să le facă niște scheme, ca să priceapă și ei ce li se explică, iar mai nou, și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) a început să facă aceleași remarci când este vorba despre consilierii județeni liberali.

Unul dintre cei care a „beneficiat” de acest tratament ironic la cea mai recentă ședință CJ Brăila a fost consilierul Alexandru Bucălău (PNL), care a întrebat, cu referire la bugetul județului pe anul în curs: „Spuneți-mi și mie care a fost considerentul pentru care a fost alocat 1 milion de lei pentru proiectare și execuție desființare coș fum Pavilion A, iar pentru dotări și aparatură pe secții au fost alocați 1,839 milioane lei”.

„Să vă explic sau să vă desenez?”, a replicat Chiriac.

„Nu, să-mi explicați. Dar mă rog, dacă dvs puteți să vă exprimați mai bine desenând…”

„Putea să vă explice colegul dvs, domnul Căpățînă (Marian Căpățînă, consilier județean PNL – n.r.). Expertiza atât costă, de asta a fost alocat în DALI un milion de lei. Ca să putem merge mai departe trebuie să avem banii în buget. E foarte simplu.

Iar partea de echipamente medicale a fost discutată în cadrul Consiliului de Administrație al spitalului. Aceasta este suma și nevoia în momentul de față, pentru că au fost făcute investiții foarte multe în anii trecuți pe echipamente medicale și o vom mai face în momentul în care va fi necesar.

Marile sume sunt alocate tot către partea de infrastructură – și aici mă refer și pe partea de dezvoltare și funcționare – la reabilitarea drumurilor județene și modernizarea drumurilor județene. Dacă vă uitați foarte bine în bugetul ăsta mâțâit, marile sume au fost alocate și pentru Spitalul Județean – pe partea de funcționare (aceste 9 milioane de lei din care se vor face achiziții de medicamente, plata utilităților și alte soluții pe care le va găsi Consiliul de Administrație), dar și pe partea de reabilitare a Corpurilor A și B și pe partea de echipamente medicale. Și nu este 1,8 milioane, este 18 milioane lei pentru dotări și aparatură pe secții”.