CHIRIAC: SCHIMBAM REGULAMENTUL MUZEULUI, CA M-AM SATURAT! CJ VA AVEA MAJORITATEA IN CA SI NOI O SA HOTARAM SOARTA MUZEULUI

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) sustine ca daca liberalul Ovidiu Nechita (PNL) este atat de nemultumit de neregulile de la Muzeul Brailei “Carol I” (pe care le reclama de luni de zile), ar fi trebuit sa ia masuri atunci cand era vicepresedinte CJ (adica in urma cu vreo 5 ani), ca sa puna totul in ordine. In plus, Chiriac spune ca Nechita are si acum puterea sa puna in ordine lucrurile la Muzeu, fiindca este membru in Consiliul de Administratie la institutia aminitita (Consiliu in care Nechita nu are decat un vot).

Seful judetului a comentat astfel acuzatiile care i-au fost aduse astazi de consilierul judetean liberal, care a spus ca desi acuza existenta unei mafii la Muzeu, Chiriac incurajeaza aceasta mafie. Mai exact, Nechita ii reproseaza presedintelui CJ faptul ca initiaza si promoveaza pe ordinea de zi a CJ proiecte de hotarare ce vizeaza Muzeul (inclusiv alocarea de fonduri), desi documentatia depusa de institutia amintita nu respecta legislatia in vigoare. Mai exact, documentatiile depuse de Muzeu nu includ si hotararile Consiliului de Administratie al institutiei, asa cum prevede legea.

Nechita il acuza, de asemenea, pe directorul Muzeului “Carol I”, Ionel Candea, ca ia decizii fara a convoca CA sau convoaca  sedinta CA abia dupa ce a transmis adresele oficiale catre Consiliul Judetean.

Iulian Chiriac a precizat astazi ca se lucreaza deja la schimbarea Regulamentului Muzeului, pentru ca si lui “i se pare anormal” ca CJ sa nu aiba majoritatea in Consiliul de Administratie al institutiei respective: “O sa facem acest lucru in sedinta urmatoare, acel Regulament este la toate directiile de specialitate, astfel incat sa-l schimbam, CJ sa aiba majoritatea si noi sa hotaram exact ce inseamna soarta Muzeului si tot ce inseamna activitate acolo.

Nu o face CA, nu ati facut-o dvs, ca vicepresedinte, o s-o fac eu, ca presedinte, ca m-am saturat de lucrurile astea, ca sa inchidem subiectul acolo. O sa schimbam tot ce inseamna procedura si CA va avea majoritatea din partea CJ si minoritate din partea conducerii Muzeului. O sa aveti proiectul la mapa pentru sedinta urmatoare”.