CHIRIAC: SE LUCREAZĂ LA POD ZI ȘI NOAPTE. GUVERNUL ORBAN NU ÎNȚELEGE ÎNSĂ CĂ TREBUIE GRĂBITA PROCEDURA DE EXPROPRIERE, PENTRU A NU RISCA PRELUNGIREA TERMENULUI CONTRACTULUI

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, se arată foarte mulțumit de faptul că deși în multe domenii activitatea a fost oprită, pe șantierul podului peste Dunăre se lucrează în ritm alert chiar și în această perioadă.

Chiriac a scris pe o rețea de socializare că ar fi fost bine dacă și Guvernul ar fi procedat în același ritm alert la finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor aferente acestui proiect: „Lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură sunt în grafic. Se lucrează intens pe ambele maluri ale Dunării, ritmul fiind unul alert atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Ceea ce se întâmplă în momentul de față pe șantier este impresionant. Cantitățile de tone de fier sunt uriașe, în blocul de ancoraj sunt 26 de puțuri forate pentru a pompa apa, iar la piciorul podului se lucrează pentru armarea radierului.

Sunt impresionat de profesionalismul constructorului, i-am oferit tot suportul meu încă de la început, mă bucură relația excepțională de comunicare pe care o avem și îl asigur încă o dată de toată dispoziția mea, astfel încât problemele ce țin de partea locală să le rezolvăm cât mai repede.

Mi-ar fi plăcut ca Guvernul să acționeze în consecința importanței acestui proiect. Guvernul Orban nu înțelege nici acum că trebuie grăbita procedura de expropriere, pentru a nu risca prelungirea termenului contractului. O prelungire a termenului înseamnă, pe lângă întîrzierea lucrărilor, și alți bani, pentru că firma va percepe penalizari.

Stimate Guvern, nu irosi banul public, mai ales acum, când avem nevoie de bani pentru a lupta cu noul coronavirus”.