Chiriac: Se pare că Guvernul i-a abandonat pe toți. Se pare că am rămas ultimul om care dă o mână de ajutor localităților. Voi avea grijă de fiecare cetățean și de fiecare localitate

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), este indignat de declarațiile recente ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, cu privire la faptul că există riscul ca drumurile expres Brăila – Buzău și Brăila – Focșani (pentru care s-au întocmit studiile de fezabilitate) să nu fie finanțate. Mai exact, Drulă a spus: ”Soluția realistă ca acest drum să fie finanțat și să fie și executat este de a combina pe o mare parte din traseu aceste drumuri. Practic va fi Râmnicu Sărat – Brăila, cu ramuri către Buzău și către Focșani”.

În ceea ce-l privește, Chiriac a comentat: „Ministrul a spus că ia în calcul nu cele două drumuri expres Brăila-Focșani și Brăila-Buzău, ci unul între cele două drumuri, care să iasă la Râmnicu Sărat. Măi, suntem nebuni! Dacă tot am început ceva și este bun, hai să-l ducem la bun sfârșit!

Importantă pentru noi este conectivitatea și legătura între Drumul European 85, viitoarea autostrada a Moldovei, cu podul peste Dunăre și cu Dobrogea, astfel încât toată această zonă să ia amploare și din punct de vedere economic.

Sperăm că lucrurile se vor regla.

Vedeți bine că euro a ajuns la 5 lei. Eu mă întreb cu stupoare ce vor face românii care câștigă salariul minim pe economie în ianuarie – februarie, când vor veni facturile mărite atât la gaze, cât și la energie electrică. Ne vor răspunde parlamentarii de Brăila, guvernanții PNL care în momentul de față au alte opțiuni, poate USR-iștii. Suntem într-o nebunie…

Așteptăm cu nerăbdare rectificarea bugetară, să vedem sumele pe care ni le alocă pentru Protecția Copilului, cel mai mare consumator de sume din cadrul CJ. Așteptăm sume suplimentare pentru drumurile județene, pentru reabilitare și întreținerea drumurilor județene”.

Chiriac a mai afirmat că în contextul în care Guvernul a alocat sume foarte mici județului Brăila, singurul care mai ajută localitățile este el, în calitate de președinte al CJ, prin proiectele de asociere cu localitățile din județ, ce vizează cofinanțarea diverselor investiții de interes comunitar: „Se pare că Guvernul i-a abandonat pe toți, se pare că am rămas ultimul om care dă o mână de ajutor efectivă și o spun până la urmă cu mândrie și cu respect că voi avea grijă de fiecare cetățean și de fiecare localitate, astfel încât prin aceste proiecte de cofinanțare să-și îmbunătățească viața de zi cu zi”.