CHIRIAC: SECȚIA ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN ESTE NOUĂ, APARATELE SUNT NOI, NU CRED CĂ EXISTĂ VREO PROBLEMA DIN PUNCT DE VEDERE AL INSTALAȚIILOR ELECTRICE. ORICUM, VOM FI FOARTE VIGILENȚI

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a făcut astăzi câteva comentarii cu privire la situația unităților spitalicești din județul Brăila în ceea ce privește avizele/autorizațiile de securitate la incendiu.

Mai exact, este vorba despre faptul că la SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRĂILA: *Pavilionul A – Secția ATI nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu; *  Pavilionul B nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu; * Secția Cardiologie – Pediatrie – Pavilionul E nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu. De asemenea, SPITALUL ORĂȘENESC FĂUREI nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu.

Chiriac a declarat: „E o situație generalizată, nu numai la Brăila, ci este la nivel de țară.

Suntem în momentul de față cu foarte multe investiții pe restul de clădiri, astfel încât să putem să depunem conform legii și documentațiile pentru autorizare.

ATI-ul are aviz, este o clădire dată în folosință în 2017 și ținând cont că mai sunt câteva lucrări la celelalte corpuri de legătură, vom depune autorizarea și a corpului ATI și a celorlalte în scurt timp”.

Șeful județului a dat câteva detalii cu privire la lucrările care mai sunt de făcut:

Pe de altă parte, Iulian Chiriac a declarat că imediat după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț i-a cerut managerului Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu, „să verifice încă o dată toate instalațiile și toate echipamentele care pot genera un astfel de eveniment neplăcut. Eu vă spun că secția ATI este una nouă, dată în folosință în 2017, aparatele sunt nou-nouțe, nu cred că există vreo problema din punct de vedere al instalațiilor în momentul de față, dar vom fi foarte vigilenți”.