CHIRIAC ȘI DRAGOMIR (PSD), NEMULȚUMIȚI DE MODUL ÎN CARE GUVERNUL ORBAN TRATEAZĂ ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR: GUVERNUL PNL VA DA CORIGENȚA PE 27 SEPTEMBRIE. ȘI NU VA TRECE CLASA

„Am așteptat să ne invite la discuții privind începerea școlii. Apoi am înțeles că ordinul Guvernului este ca primarii PSD să nu fie informați” – este ceea ce spun președintele Consiliul Județean Brăila, Iulian Francisk Chiriac (PSD) și primarul Brăilei, Viorel Marian Dragomir (PSD). Ei afirmă că în aceste condiții, au luat inițiativa, au contactat conducerile școlilor și Direcția pentru Protecția Copilului, au discutat despre nevoile financiare ale unităților de învățământ și au decis să aloce primele tranșe de bani pentru achiziționarea materialelor necesare în vederea prevenirii infectării cu COVID-19.

Într-un comunicat de presă intitulat „Guvernul PNL –  repetent din prima zi de școală”, cei doi social-democrați inventariază ce au făcut (sau nu au făcut) Guvernul Orban și respectiv, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la pregătirea începerii noului an școlar:

„CE AU FACUT EI

– au gestionat criza COVID în interesul firmelor de casă și au manipulat cifrele

– au avut luni de zile pentru a pregăti începerea anului scolar, dar toată vara s-au ocupat de licitații dubioase pentru măști de protecție care, în final, nu au mai fost livrate

– au uitat că începe școala, au generat harababura din ultimele săptămâni și au dat declarații contradictorii. Pentru ei elevii nu contează, pentru că nu votează!

– nu au gândit un program de testare pentru cadrele didactice și elevi

– ieri declarau că fiecare elev va primi mască gratuit, azi recunosc că nu au măști

– ieri dadeau tablete tuturor elevilor, azi nu mai au tablete și discută de camere web în clase

– să mai amintim și de lipsa manualelor noi?

– ieri părinții răspundeau penal dacă un copil avea simptome, azi răspund directorii de școli

– ieri toți elevii trebuiau să aibă adeverințe de la medicul de familie în prima zi de școala, azi o pot aduce într-o săptămână

– azi Guvernul incompetent aruncă răspunderea pe părinți, directori de școli și autorități locale

– părintii au încă atâtea întrebări fără răspuns …… iar acest fapt spune totul despre organizarea doamnei ministru «PEPSIglas»

CINE SUNT EI

– Ministrul «PEPSIglas» este imaginea haosului din prima zi de școală și declara:  «O să fie bine, dacă va fi. Probabil că vom deschide dacă se va putea. Dacă nu, nu. În ambele cazuri va fi cumva, vedem cum, dacă e să vedem. Dacă nu, nu. Mai vorbim atunci. Dacă mai vorbim. Dacă nu, ne mai auzim o dată să vă zic ce v-am zis azi. Poate.

Trebuie să înțelegeți ceva cât se poate de serios: vom face într-un fel, pentru că noi avem absolut tot clar în cap! Dacă ne vom răzgândi, nu va fi în acel fel, ci altfel. Clar?».

– Ministrul Tataru este imaginea dezastrului din sănătate, autorul documentului prin care părinții răspundeau penal dacă nu observau simptomele copiilor. Apoi, în urma presiunii mediatice, s-a răzgândit și el ……

– Orban, Guvernul PNL și reprezentanții lor în teritoriu

CARE ESTE INTERESUL LOR

– să spunem adevărul dur: prioritatea Guvernului Orban a fost să transfere primari de la alte partide, să organizeze alegeri locale și a lăsat de izbeliște elevi, părinți și profesori. Au pus săgeata galbenă în vârful trandafirilor roșii și au ratat încă o dată ținta

– Guvernul lor vorbește foarte clar și apăsat când e vorba de adversarii politici, dar e timid și amețit când se dezbate rezolvarea unei probleme de o importanță naționala – începerea noului an școlar!

CE AM FACUT NOI

– am așteptat să ne invite la discuții privind începerea școlii. Apoi am înțeles că ordinul Guvernului este ca primarii PSD să nu fie informați.

Nu este prima dată când se ascund, dar de aceasta dată nu mai vorbim de transferul bolnavilor între Brăila și Galați. Acum este în joc sănătatea copiilor noștri!!! Incompetență totală!!!

– în ciuda dezinteresului manifestat de Guvern, primăriile și școlile salvează ce se mai poate salva. Noi nu punem jocul politic mai presus de sănătatea copiilor și părintilor, cum o face Guvernul Orban

– când am vazut că ei se ascund, am luat initiativa!!! Noi!!! Am contactat școlile, Direcția pentru Protecția Copilului și alocăm primele tranșe de bani pentru materiale, în vederea prevenirii infectării cu COVID. Apoi, în funcție de nevoi, continuăm. Doar noi.

Voi, doamna ministru PEPSIGLAS și domnule Orban, voi când vă treziți?

CONCLUZIA

Guvernul PNL va da corigența pe 27 septembrie. Și nu va trece clasa!!!”.