Chiriac: Sper ca la sfârșitul acestei luni să stabilim componența Consiliului Director al Asociației de dezvoltare a stațiunii Lacu Sărat. Probabil că primarul Cojea va fi președintele Asociației

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că  deocamdată nu a avut loc o întâlnire a sa cu primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) și primarul Comunei Chiscani, Costică Cojea (PSD) în stațiunea Lacu Sărat, pentru a discuta despre viitorul acestei stațiuni.

Amintim că la finele anului trecut, CLM Brăila, CJ Brăila și Consiliul Local Chiscani au aprobat asocierea celor trei părți în vederea constituirii ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat”. Înțelegerea a fost în sfârșit acceptată de cele 3 părți, după ce în urmă cu 4 ani consilierii din Chiscani au respins de două ori acest proiect, pe motiv că Primăria comunei amintite este capabilă să se ocupe singură de dezvoltarea stațiunii.

După aprobarea asocierii, Chiriac, Dragomir și Cojea își propuseseră ca în ultimele zile ale anului 2020 să meargă împreună la fața locului, „ca să vadă ce este de făcut mai întâi”, după cum spunea șeful județului.

După cum ne-a declarat astăzi președintele CJ, întâlnirea respectivă nu a mai avut loc, dat fiind că au fost alte lucruri de rezolvat în perioada amintită, însă „suntem pe ultima sută de metri cu demersurile în ceea ce privește asocierea și eu mi-aș dori ca sfârșitul acestei luni să rezolvăm chestiunile legate de componența Consiliului Director și de cenzori, ca să putem să depunem actele la Tribunal pentru înregistrare.

După aceea, când se va aproba bugetul pe anul în curs, o să aprobăm și sumele pe care le alocăm asocierii și o să putem trece la treabă. Sper să putem aloca fiecare dintre cele 3 părți o sumă generoasă, astfel încât să începem în forță activitatea în această direcție”.

Întrebat dacă s-a stabilit de principiu cine va fi președintele asociației (funcție care, potrivit reglementărilor în vigoare, poate fi ocupată doar de unul dintre cei 3 conducători ai instituțiilor care s-au asociat, respectiv Iulian Chiriac, Marian Dragomir sau Costică Cojea), Chiriac a comentat: „Eu nu îmi doresc această funcție și din câte am aflat, nici domnul primar Dragmir nu și-o dorește. În acest context, probabil că domnul primar Cojea va fi președintele Asociației”.