CHIRIAC: SPERAM CA PANA IN SEPTEMBRIE 2018 SA AVEM 200 DE KM DE DRUMURI JUDETENE REABILITATE

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, confirma faptul ca serviciul specializat pe reparatii drumuri, care va fi infiintat in acest an in cadrul institutiei pe care o conduce, nu va avea competenta de a realiza lucrari mari de infrastructura, ci doar interventii mici, in regim de urgenta. Chiriac a declarat astazi ca lucrarile mari, de covor asfaltic sau de modernizare a drumurilor, vor fi scoase la licitatie publica si vor fi incredintate unor firme specializate. Seful judetului a mai spus ca serviciul amintit se va ocupa, printre altele, de cosit vegetatia de pe marginea drumului – pentru care se platesc an de an sume importante -, precum si de marcaje rutiere, “pentru ca am fost de nenumarate ori pe drumurile judetene si cred ca nu s-a mai dat cu vopsea de 40 de ani, vorba domnului primar de la Ulmu”.

Iulian Chiriac a mai declarat ca in aceasta saptamana, Directia tehnica i-a prezentat un raport cu privire la starea drumurilor judetene: “Avem deja pe masa si in curs de licitare in jur de 198 de km de drum judetean pentru reabilitare – si aici ma refer la covor asfaltic, la modernizare, efectiv toata structura drumului judetean si la plombe. Avem 80 de km de drum judetean care se vor efectua din venituri proprii ale CJ, avem 60 de km depuse (pentru finantare – n.r.) pe un proiect european, pe POR si mai avem 40 de km de drum judetean pe care le vom depune pe Ordonanta 28. Daca ne vor reusi, speram in premisa anului 2018, pana in septembrie, sa avem 200 de km de drum judetean reabilitate. Si mai avem intre 40.000 si 60.000 de metri patrati de plombe.

In paralel cu acest lucru, vom merge in continuare cu proiecte noi, de modernizare a drumurilor judetene, pe acelasi segment: bani europeni, bani guvernamentali, venitul propriu”.