CHIRIAC: SPITALUL JUDETEAN NU ARE BANI CA SA CUMPERE APARATURA MODERNA PENTRU RADIOTERAPIE, ASA CA VOM INCHIRIA SPATIU UNEI FIRME PRIVATE, CA SA REALIZEZE UN CENTRU DE RADIOTERAPIE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a anuntat ca Spitalul Judetean va organiza o licitatie pentru a inchiria un spatiu unei firme private, in scopul realizarii unui Centru de Radioterapie modern, ce va fi gestionat de firma respectiva.

Chiriac a explicat ca se va apela la aceasta solutie pentru ca spitalul nu are nici fondurile necesare achizitionarii aparaturii necesare si nici specialistii necesari – ca atare, se va da posibilitatea unui privat sa ofere astfel de servicii pacientilor care au nevoie de radioterapie: “Am facut expertiza, intabulam acum absolut tot si pregatim intr-un timp foarte scurt caietul de sarcini pentru a inchiria firmelor private – sunt foarte multe firme private interesate -, astfel incat acest Centru de Radioterapie sa fie functional. El va gestionat de o firma privata, care va plati o chirie – sa vedem cat va iesi la licitatie, dar eu zic ca va fi destul de consistenta -, astfel incat toti banii vor intra in bugetul spitalului si n-o sa mai avem probleme cu medicamente, materiale sanitare si asa mai departe.

Am luat aceasta decizie pentru ca spitalul nu are capacitatea manageriala de a investi intr-o astfel de locatie – pentru ca sunt foarte multi bani, acele aparate costa foarte mult – si nu avem nici resursa umana. Vor trebui fizicieni, medici specialisti acolo.

Ne intereseaza foarte mult ca aceasta cladire sa fie inchiriata si sa aducem plusvaloare spitalului pe doua paliere: o data prin aceasta chirie lunara, bani care vor intra in conturile spitalului si vor fi cheltuiti doar pe medicamente si materiale sanitare; in al doilea rand, toti pacientii care vor veni in centru pentru aceste investigatii, vor fi trecuti prin sectia Oncologie a spitalului si spitalul va castiga niste servicii in contractul cu Casa. Salariile medicilor din acest centru vor fi platite de firma privata.

Nu este o externalizare, pentru ca spitalul in momentul de fata nu are o astfel de sectie”.