CHIRIAC: STATIA DE SORTARE A DESEURILOR DE LA VADENI ESTE IN LUCRU. LUCRARILE SUNT IN GRAFIC

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a fost ieri pe santierul unde se construieste Statia de Sortare si Tratare Mecano-Biologica de la Vadeni, care face parte din Proiectul “Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Braila”.

Mai exact, este vorba un proiect care in 2015 a fost atribuit asocierii  SC “Efacec Central Europe Limited” SRL, SC “Efacec Engenharia e Sistemas” SA, SC “Teloxim Con” SRL, valoarea contractului fiind de 25,2 milioane de lei. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat pe 23 martie 2015, insa lucrarile au intarziat, iar dupa 20 de luni nu se facuse nici macar fundatia, motiv pentru care s-a reziliat contractul si si-a organizat o noua licitatie pentru proiectare si executie.

Noua licitatie, ce s-a desfasurat anul trecut, a inclus atat proiectarea, cat si executia proiectului “Constructie Statie Sortare si Statie MBT Vadeni”. Prima statie are o capacitate de 30.000 tone/an, in timp ce Statia de tratare mecano-biologica are o capacitate de 26.000 tone/an. Termenul de finalizare este de 18 luni de la data atribuirii contractului.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Chiriac anunta ca lucrarile sunt in grafic: “Statia de sortare de la Vadeni este in lucru. Am mers pe teren, lucrarile sunt in grafic, astfel ca anul viitor, aceasta statie va fi functionala si va deservi municipiul Braila si localitatile adiacente.

Totodata, am profitat de moment si am mers si pe drumul judetean 255A Cotu-Lung, sa verific stadiul lucrarilor de asfaltare. Urmaresc CALITATEA, iar constructorii stiu ca nu accept nici o abatere de la contractul semnat”.