CHIRIAC: SUNTEM APROAPE GATA DE MUTAREA CARDIOLOGIEI IN CORPUL A AL SPITALULUI JUDETEAN SI VOM MUTA ONCOLOGIA IN CORPUL B

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca la Spitalul Judetean se fac demersuri pe mai multe directii, privind rezolvarea problemelor legate de instalatia electrica, centralele termice, canalizare si alimentarea cu gaz.

In plus, spune Chiriac, se pregateste si mutarea sectiei de Cardiologie in Corpul A si a celei de Oncologie in Corpul B: “In momentul de fata sunt aproape gata de mutarea Cardiologiei in Corpul A, astfel incat sa avem tot Corpul A pe urgenta si vom muta in Corpul B partea de Oncologie.

Am demarat achizitia pentru DALI-uri (Documentatie de avizare a lucrarilor de interventii – n.r.) la corpurile A si B, dar asta nu inseamna ca stam pe loc, pentru ca aceste DALI-uri nu vor avea niciun fel de importanta, daca nu rezolvam partea de utilitati.

Spitalul a urcat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice – n.r.) partea de reabilitare a tot ce inseamna parte electrica. Pentru mine a fost ingrozitor sa aflu – pentru ca nu am intrat niciodata, va spun foarte sincer, si poate ca n-am procedat bine, trebuia sa intru de prima oara de cand am venit aici -, ca partea electrica este din 1970, deci este arhi-depasita pentru consumul unui spital. Cand o sa intram cu DALI-ul pe tot spitalul, o sa facem toata instalatia electrica, sa se stie efectiv care sunt consumatorii. Sunt acele panouri din 1970, sunt mai mari ca mine. Si atunci trebuie sa ajungem la tehnologie noua, astfel incat sa nu mai avem niciun fel de problema din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica a spitalului.

Partea centralele termice este urcata pe SEAP si speram – in august am inteles ca este deschiderea ofertelor – sa reabilitam toate cele 6 centrale ale spitalului, dar si cosul de fum, care arata foarte vechi.

Partea de canalizare incercam sa o rezolvam cu cei de la CUP Dunarea, sa facem expertiza si o sa mai avem partea de gaz, unde am dat drumul la expertiza, astfel incat sa vedem care sunt efectiv consumurile pe spital si eficientizarea tuturor corpurilor de cladire”.