CHIRIAC: TOATE MASINILE CJ AU GPS. VOM CERE SI INSTITUTIILOR SUBORDONATE SA-SI MONTEZE APARATE DE ACEST GEN PE MASINILE LOR

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) i-a cerut astazi presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sa fie instalate aparate GPS pe toate masinile ce apartin CJ si institutiilor subordonate. Nechita a lasat sa se inteleaga ca ar avea informatii ca unele dintre masinile respective sunt folosite in interes personal si astfel, sunt irositi banii publici. Liberalul a spus ca vazut personal autoturismele unor astfel de institutii in locuri in care nu ar fi avut ce cauta si ca daca ar fi fost montate GPS-uri, nimeni nu ar mai avea curajul sa le foloseasca altfel decat in interes de serviciu.

Presedintele Chiriac a declarat ca la acest moment, toate masinile ce apartin CJ au montate GPS-uri si a anuntat ca va pregati un proiect de hotarare in care sa se stipuleze ca toate institutiile subordonate CJ sunt obligate sa ia aceeasi masura: “Toate masinile CJ au GPS, inclusiv cele doua utilaje pe care le-am luat. Eu v-as propune ca in luna decembrie sa facem un proiect de hotarare privind obligativitatea tuturor institutiilor subordonate CJ ca din fondul de dezvoltare, cu bani de la CJ – si le dam noi bani, in cadrul bugetului pe 2019 -, sa-si puna GPS-uri si sonde litrometrice, ca sa nu mai avem astfel de discutii. Eu va spun ca consumul de combustibil a fost redus undeva intre 35 si 40%”.