Chiriac: Trebuie sa gasim solutii impreuna cu Ministerul Sanatatii si sa detensionam situatia de la UPU

IMG_0266

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, i-a cerut astazi managerului Spitalului Judetean, dr. Mihail Iugulescu, sa prezinte o informare in legatura cu modul in care functioneaza Unitatea de Primiri Urgente, deficitul de personal, precum si toate problemele care impiedica buna functionare a acestei unitati si care fac ca unii dintre pacienti sa fie extrem de nemultumiti. Chiriac spera ca in baza inventarierii problemelor respective, CJ sa poata interveni si sa se rezolve macar o parte dintre ele, astfel incat si pacientii sa fie mai multumiti, dar si personalul medical.

Solicitarea lui Chiriac vine in contextul in care consilierul liberal Danut Lungu a cerut astazi in plenul CJ sa se explice alesilor care este situatia exacta de la UPU, dat fiind ca in ultima perioada, au aparut mai multe discutii in presa si in spatiul public, legat de faptul ca pacientii asteapta si cate 8 ore la UPU, pana sa fie consultati de un medic si ca personalul se manifesta nepoliticos fata de bolnavi.

“Am rugamintea ca pana miercuri sa faceti o informare scrisa catre CJ si ea sa ajunga la fiecare  consilier, astfel incat sa stim exact numarul de posturi, cum se desfasoara activitatea acolo si de ce intampinam aceste probleme de aglomerare si de nemultumire si a cetatenilor, dar poate si a cadrelor medicale. Faceti asta, astfel incat in urma informarii, sa putem gasim solutii impreuna cu Ministerul Sanatatii si sa detensionam putin situatia”, a spus Chiriac.

Amintim ca UPU este o unitate subordonata direct Ministerului Sanatatii, asupra careia CJ nu are niciun fel de control.

Mai multe comentarii ale seful CJ  pe aceasta tema, aici: