Chiriac: Va veni o perioadă foarte grea. Prețurile la energie electrică și gaze s-au dublat. Trebuie să găsim banii pentru plata utilităților la Spitalul Județean și Spitalul TBC. Nu vrem ca pacienții să stea în frig

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, se arată îngrijorat de nivelul facturilor la gaze și energie electrică pe care le vor avea de plătit în această iarnă Spitalul Județean și Spitalul TBC, care sunt subordinea instituției amintite.

Chiriac a declarat în cadrul celei mai recente ședințe CJ Brăila că „va veni o perioadă foarte grea” din acest punct de vedere: „Împreună cu directorul economic și cu spitalul trebuie să ne facem foarte bine calculele. Va veni iarna, prețurile la gaze s-au dublat, la energie s-au dublat. Și nu numai la Spitalul Județean, ci și la Spitalul TBC. Trebuie să vedem resursele financiare de unde le găsim, astfel încât să fim cu plata la zi a utilităților. Nu vrem ca pacienții, părinții noștri, rudele noastre, să stea în frig, să aibă un disconfort în ceea ce privește perioada de iarnă.

Trebuie să avem în vedere și pandemia, pentru că numărul cazurilor crește. Suntem în organizare, s-a făcut curățenie, s-a făcut la Corpul B al Spitalului Județean, Secția Boli infecțioase, toată instalația de oxigen, să nu mai avem probleme cu buteliile. Încercăm să facem și câteva posturi de ATI acolo, vreo patru. S-a făcut o curățenie și în Corpul E.

În ședintele următoare o să avem un proiect de hotărâre privind o locație pentru un centru de vaccinare de sine stătător în Corpul B al Spitalului Județean. O luăm pas cu pas”.