CHIRIAC: VOM MARI ADUNAREA GENERALA A HC DUNAREA DE LA 5, LA 7 MEMBRI. VREM TRANSPARENTA TOTALA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sustine ca isi doreste o mai mare transparenta in ceea ce priveste activitatea de la HC Dunarea si ca una dintre modalitatile prin care se va face acest lucru va fi marirea conducerii clubului de handbal de la 5 membri, la 7 membri. Chiriac spun ca vrea ca in Adunarea Generala a HC Dunarea sa fie consilieri municipali, consilieri judeteni si reprezentanti ai membrilor sustinatori ai clubului, astfel incat sa se vada ca totul se desfasoara legal si sa nu mai fie suspiciuni de asa-zise fraude financiare: “Suntem intr-un proces de transparenta totala si am spus sa marim si Adunarea Generala, pentru cei doritori, ca si membri sustinatori, ca si oameni care vor sa fie alaturi de echipa; conducerea va fi formata nu din 5, ci din 7 persoane, formata si din consilieri judeteni, si din consilieri municipali,  astfel incat transparenta sa fie cat mai mare.

Au facut conturi separate in ceea ce priveste finantarea – un cont pentru Primarie, un cont pentru CJ -, pentru a gestiona mai bine banii si a fi controlati mai bine.

Dorim mult mai multi sustinatori alaturi de echipa si finantatori, o sa facem si un regulament privind membrii sustinatori, in care sa fie cateva criterii; unul dintre ele va fi si unul de moralitate. Deci nu tinem neaparat contul ca esti un om foarte potent financiar si vii cu bani, conteaza foarte mult sa fii si moral, si alaturi de echipa si sa vedem sustinerea nu doar de a-ti face publicitate efectiva pe anumite cai sau a reclama anumite <<nereguli>> care de obicei si in multe cazuri s-au constatat a fi doar vorbe in vant”.

Presedintele Chiriac face aluzie, in acest fel, la acuzatiile consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND) – fost vicepresedinte al HC Dunarea -,  care vorbea despre nereguli financiare grave care s-ar petrece la club. Auditul facut de CJ nu a gasit niciun fel de nereguli in cheltuirea fondurilor alocate de Consiliu clubului amintit, insa Iordache a comentat ca nu se mira ca nu s-a gasit nimic, fiindca nu s-a verificat cum s-au cheltuit toti banii clubului, ci numai ce s-a facut cu banii publici veniti de la CJ.

Presedintele Chiriac a precizat ca din punct de vedere legal, auditul CJ nu poate verifica decat modul in care s-au cheltuit sumele provenite de la CJ si ca Primaria va face si ea un audit, in ceea ce priveste fondurile alocate de aceasta. Ulterior, spune seful judetului, se va cere si un audit de la Curtea de Conturi, care va verifica toate cheltuielile de la HC Dunarea.

Presedintele CJ a mai declarat ca ceea ce spun unii, care acuza ca ar fi nereguli la club, sunt ”niste prostii si niste aberatii” si ca persoanele in cauza fac aceste acuzatii cand sunt intr-o anumita “stare” (aluzie la starea de ebrietate) .

Interesant este ca numai cu cateva ore inainte de aceste declaratii ale lui Iulian Chiriac, presedintele HC Dunarea, Marius Caranica (PSD), spunea intr-o interventie pe care a avut-o intr-o emisiune de televiziune ca auditul CJ nu a verificat numai banii alocati de CJ, ci a verificat toate cheltuielile facute la HC Dunarea.

Declaratia integrala a presedintelui Chiriac pe aceasta tema, aici: