CHIRIAC: VOM SUSTINE IN CONTINUARE CLUBURILE DACIA UNIREA SI CUZA SPORT, DACA ACESTEA VOR MAI FI PE-AICI. ORICUM, NU DORESC SA NE MAI ASOCIEM CU NICIUN CLUB SPORTIV

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca nu este interesat ca institutia pe care o conduce sa se mai asocieze cu vreun club sportiv, dat fiind ca este suficienta asocierea cu HC Dunarea, pentru care se aloca fonduri importante de la bugetul judetean. Chiriac spune ca CJ va sustine financiar si alte cluburi, in limitele legii, daca aceste cluburi vor  mai exista, dat fiind ca si  Dacia Unirea, dar si Cuza Sport au mari probleme financiare.

Pe de alta parte, presedintele CJ nu considera ca este de datoria autoritatilor locale sa tina in viata cluburile sportive private, fiindca atunci cand le-au infiintat, proprietarii acestora nu au cerut opinia conducerii Primariei sau a CJ: “In continuare voi sprijini echipa la care suntem asociati – si ma refer la HC Dunarea. Intr-adevar, in momentul de fata este intr-o situatie nu foarte fericita, am inteles ca lotul e foarte subtire si incercam sa il intarim si sa gestionam lucrurile astfel incat obiectivul este sa ramanem in Liga Nationala. Mi-a fost prezentat si noul antrenor al echipei, i-am zis ca suntem alaturi de dansul, ca facem toate eforturile ca lucrurile sa mearga din punct de vedere financiar, fiindca noi, CJ, suntem sustinatorii.

Referitor la celelalte doua echipe (Dacia Unirea si Cuza Sport – n.r.), am avut o discutie si in continuare vom pune banii pe Legea 69 si le vom sustine in momentul in care ele vor mai fi pe-aici. Nu vreau sa ma bag in subiecte de gen cum au fost cheltuiti banii, pentru ca nu este treaba mea, sunt cluburi private.

Eu va spun ca nu doresc sa ma mai asociez cu niciun club sau sa-l iau, sa-l pastoresc. In momentul in care l-a infiintat, n-a intrebat autoritatile publice locale daca vor sa se faca clubul respectiv – unu la mana. Doi la mana: cred ca e foarte important pentru noi, ca si administratie, sa ne gandim foarte serios, sa facem un proiect si sa incepem sa investim in partea de infrastructura sportiva, ca acolo ne doare foarte tare. Degeaba avem noi o masina de Formula 1, daca n-avem pista”.

Intrebat daca nu s-ar putea sa se investeasca in paralel si in cluburile sportive, dar si in infrastructura sportiva, seful judetului a spus: “Nu merge, ca nu avem destui bani. Nu merge in paralel, sa-ti iei si casa si masina, nu cred ca o familie poate gestiona doua rate deodata. E important sa ne asumam noi partea asta de infrastructura, ca este a municipiului si a judetului si am zis sa facem un proiect de asociere in decembrie – ianuarie si ne asumam depunerea a doua proiecte: unul de reabilitare a Stadionului Municipal, la o capacitate de 15.000 locuri – nu 25.000, ca nu ne trebuie un stadion foarte mare – si al doilea proiect pe care l-am gandit eu, nu stiu daca e fezabil – o noua Sala Polivalenta de 4.000 de locuri, pentru meciuri oficiale ale echipelor de seniori si alte evenimente. Sala Polivalenta actuala ar ramane pentru juniori, copii, cadeti si asa mai departe”.

Chiriac a precizat insa ca aceasta posibila noua Sala Polivalenta – a carei constructie ar urma sa fie finantata de Compania Nationala de Investitii -, nu s-ar putea realiza pana la finalul mandatului sau actual in fruntea CJ, adica pana in vara lui 2020.

De asemenea, el a explicat si faptul ca prin “reabilitarea Stadionului Municipal” intelege ca acesta sa fie complet daramat si sa construiasca totul de la zero.