CHIRIAC: VOR URMA CONCURSURILE PENTRU MANAGER ȘI PENTRU DIRECTORII SPITALULUI JUDEȚEAN. VREAU CA ACESTEA SĂ FIE CÂT MAI TRANSPARENTE ȘI CEL MAI BUN SĂ CÂȘTIGE. ÎMI DORESC UN MANAGER NEASUMAT POLITIC

„Decizia dr. Pricop de a demisiona din funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean și din cea de membru al CA este una pur politică” – este declarația președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

Șeful județului a mai spus astăzi că are încredere în dr. Pricop „că este profesionist, știa ce este la spital, iar gândirea mea era și va fi în continuare ca acest spital să nu mai fie câmp de bătălie politică. De asta am încercat și voi încerca în continuare să adunăm toți oamenii competenți ca să facă parte din structurile de conducere ale spitalului, astfel încât spitalul să devină ceea ce trebuie”.

Chiriac a mai comentat că în ultimii 4 ani s-au făcut foarte multe lucruri la Spitalul Județean, iar în acest mandat vrea să investească și mai mult în unitatea medicală amintită.

În ceea ce privește faptul că în ultimii ani PNL a tot criticat modul în care merg lucrurile la Spitalul Județean, iar acum, când au avut posibilitatea să se implice și să facă schimbări, conducerea PNL Brăila a preferat să ceară dr. Pricop (PNL) să renunțe la funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la spital, președintele CJ a  spus: „Cred că la Brăila s-a ajuns la partidul omului, deci la Tătucul care hotărăște ceea ce este bine pentru partid, pentru oameni și pentru județ. Eu cred că se înșeală.

Eu îmi doresc în continuare o colaborare foarte bună cu oameni de calitate, care știu și au experiență pe anumite domenii, dar se pare că decizia politică este mai importantă decât binele brăilenilor”.

Chiriac a lămurit că Tătucul este „domnul Boboc jumulit”, care „nu-și revine după jumuleala de la locale”.

Șeful județului a mai spus că în opinia sa, lui Pricop i s-a impus de la partid să demisioneze și să „decizia dânsului nu e decizia dânsului, ci e decizia partidului”.

În contextul în care cea de-a doua variantă care a fost luată în calcul la ședința la care s-a ales președintele CA de la spital a fost secretarul județului, Dumitrel Priceputu, l-am întrebat pe președintele CJ dacă apreciază că ar fi o variantă bună ca acesta să-și asume funcția amintită.

Iulian Chiriac a răspuns: „Eu vă spun că potrivit legislației, la 6 luni se schimbă președintele CA. Pentru a închide aceste discuții referitoare la Spitalul Județean ca și câmp de bătălie politică, am zis că ar fi bine să fie un membru al opoziției, pentru a avea toate datele pe masă, pentru a fi transparență totală cu privire la ce vrem să facem la spital. Se pare că nu vor.

Vor urma în viitorul apropiat și concursul pentru manager de spital și celelalte concursuri pentru director medical, director de îngrijiri și director economic. Îmi doresc ca aceste concursuri să fie cât mai transparente, să se înscrie cât mai multă lume și cel mai bun să câștige, astfel încât spitalul să fie al brăilenilor, nu al clasei politice. Îmi doresc un manager neasumat politic”.

Președintele CJ Brăila a mai precizat că susține ideea ca persoana care îi va lua locul lui Pricop în Consiliul de Administrație de la Spitalul Județean să fie tot un liberal, „ca să îngropăm această secure a războiului politic pe sănătate și să începem să facem lucruri bune pentru brăileni”.