CHIRIAC: VREM SA REABILITAM CLADIREA PALATULUI ADMINISTRATIV SI SA RECONDITIONAM CEASUL PE FONDURI EUROPENE

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) l-a intrebat pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), daca are in vedere reconditionarea ceasului de pe cladirea Palatului Administrativ, care este stricat de ani de zile. Nechita considera ca este ncesara o asemenea interventie, dat fiind ca amintitul ceas este un simbol al Brailei si a vorbit despre amintirile sale de cand era copil si se bucura auzind ceasul care canta, dand ora exacta: “Cum de va scapa de atata timp, de doi ani de zile, acest ceas pe care il avem si care este reprezentativ pentru Braila? Cand eram mic – si probabil ca nu numai eu, poate ca si altii, ne simteam mandri, ne bucuram cand veneam undeva pe Faleza si auzeam ora exacta. Ce se intampla?

Stiti foarte bine ca sunt diferite locatii care au ceva reprezentantiv pentru oras. Daca tot vreti sa bagati bani in aceasta cladire, nu credeti ca ar trebui sa incepeti cu fatada? Reprezinta ceva acest ceas pentru dumneavoastra?”.

Presedintele CJ a explicat ca se doreste atat reconditionarea ceasului, cat si reabilitarea cladirii Palatului Administrativ, insa intentioneaza sa realizeze acest lucru pe fonduri europene: “Pentru toata aceasta cladire, Palatul Administrativ – deci inclusiv ceasul -,  este depus un proiect european si asteptam. Este in evaluare; este inclusa si repararea ceasului si modernizarea tuturor spatiilor de aici, inclusiv cele care sunt date la Primarie si Prefectura. Toate vor intra in acest proiect. Putem sa facem reparatii minimale, astfel incat sa nu sa se suprapuna, ca si investitie, pe proiectul respectiv. Sunt toate sumele si devizele. E proiect depus pe fonduri europene. Ne dorim modernizarea intregii cladiri”.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a propus, ironic, ca daca se reconditioneaza ceasul, “la ora exacta sa cante melodia <<Omul bun si pomul copt>> (fostul imn al PDL – n.r)“.

“Nu stiu daca este cazul  sa facem glume…”, a replicat Chiriac.

“Dar ce, asta e gluma? E imnul unui partid. Ce, credeti ca numai PSD-ul e partid?”.