CHIRIAC: VREM CA PANA LA FINALUL MANDATULUI SA REABILITAM 300 KM DE DRUMURI JUDETENE. VOM INTRA IN ISTORIE, DACA AJUNGEM LA ACEASTA CIFRA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, pare a fi genul de om pe care esecul nu-l demoralizeaza, ci doar il face sa-si ridice stacheta si mai sus.

In anul 2017, Chiriac a ramas cu banii destinati reparatiilor drumurilor judetene in „pusculita”, fiindca licitatia pentru desemnarea firmei care urma sa realizeze aceste lucrari a durat foarte mult, din cauza contestatiilor. Acum, pe final de an, Chiriac isi propune nici mai mult, nici mai putin decat “sa faca istorie” in mandatul sau – din care trecut deja un an si jumatate -, in ceea ce priveste reabilitarea/ modernizarea drumurilor judetene.

Entuziasmul sefului CJ pare sa fi fost declansat de semnarea, astazi, a contractelor de finantare pentru 6 proiecte de reparatii drumuri, in valoare de 62 milioane lei, banii fiind obtinuti prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2.

Cu aceasta ocazie, Iulian Chiriac a declarat: “Exact cum am promis in 2016, cand am castigat alegerile locale, iata ca promisiunea a fost sa depunem proiecte europene si in momentul de fata avem 2 proiecte europene depuse pe infrastructura drumurilor judetene, unul pe POR, pe 61,7 km si altul pe SUERD, de 18,5 km, insumand vreo 70  de km. A venit vremea sa semnam si contractele pe PNDL 2, insumeaza 46,5 km, deci in total avem 126 de km de drum judetean din fonduri guvernamentale si din fonduri europene si in fiecare an ne straduim din bugetul propriu, din excedent si din partea de functionare, sa reabilitam 50 de km de drum judetean. Este girul nostru pe care vrem sa-l ducem pana la capat, astfel incat la sfarsitul mandatului acesta, in 2020, impreuna cu dvs, primarii – pentru ca si dvs aveti proiecte pe strazi sau ulitele satelor -, sa avem 300 km de drum judetean reabilitat. Eu cred ca vom intra in istorie daca ajungem la aceasta cifra si va fi in beneficiul tuturor, pentru ca stiti foarte bine, marea majoritate a drumurilor judetene tranziteaza localitatile dvs si trebuie ca acei cetateni, in momentul in care ies de pe o ulita frumos asfaltata, sa intre pe un drum judetean la fel de frumos”.