CHIRIAC: VREM SA ACHIZITIONAM O MASINA DE MARCAT DRUMURILE JUDETENE, ASTFEL INCAT SA VEZI PE UNDE MERGI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, considera ca de la anul, institutia sa se va putea ocupa mult mai eficient de repararea drumurilor judetene, de marcarea acestora si de cosirea vegetatiei de pe marginea carosabilului, daca va avea propriul serviciu specializat.

Deocamdata, acest gen de lucrari se fac cu firme private, iar din cauza intarzierilor aparute la licitatii, in momentul de fata nu se lucreaza decat la cosirea vegetatiei, fiindca pe partea de reparatii inca nu s-a finalizat procedura de desemnare a castigatorului: “Stiti ca am tot vorbit de acel serviciu pe care noi ni-l dorim si am si pus bani si dam si drumul la partea de achizitie a utilajelor; asa va functiona noul serviciu, va face aceste lucruri. Ati vazut cum ramane in urma dupa cosirea vegetatiei, deci un drum curat ne asigura o deszapezire mai buna, cu mai putine costuri si de ce nu, o imagine mai buna si mai frumoasa a drumurilor judetene. Este unul din lucrurile pe care le va face acest serviciu.

Mai avem ca si scop de a achizitiona o masina de marcat drumurile judetene, astfel incat ele sa fie marcate, sa vezi pe unde mergi. Marcajele nu s-au mai facut cred ca de 10 ani de zile pe drumurile judetene sau daca s-au facut, acea vopsea s-a si sters.

Cred ca prin acest serviciu putem aduce cateva economii, ca sa nu mai stam cu ordinul de incepere a lucrarilor, ci sa actionam imediat”.

Cat priveste lucrarile de cosire a vegetatiei care se desfasoara in aceasta perioada pe drumurile judetene, seful CJ a precizat ca acestea se deruleaza in baza unui contract cu o firma privata, valabil doar pentru acest an.