CHIRIAC: VREM SA INFIINTAM LA TICHILESTI UN PUNCT SMURD CARE SA DESERVEASCA SI LOCALITATILE DIN INSULA MARE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca nu se stie inca daca Braila va primi de la Ministerul Sanatatii un elicopter care sa asigure interventia rapida in cazul unor situatii de urgenta ce se inregistreaza in Insula Mare a Brailei. Chiriac a explicat ca desi a discutat despre aceasta posibila varianta de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, deocamdata nu s-a luat nicio decizie la nivelul ministerului.

Seful judetului spune insa ca se fac demersuri pentru infiintarea la Tichilesti a unui punct SMURD care va asigura interventiile de urgenta in Insula Mare si in plus, se reabiliteaza drumul din IMB care duce catre Marasu, astfel incat transportul cu ambulanta sa se poata face mult mai rapid: “Am terminat punctul de lucru al ISU de la Maxineni, este in lucru si aproape finalizat cel de la Dudesti si mai este un punct foarte important pe care n-am reusit sa-l infiintam si facem demersurile necesare, am vorbit si cu domnul primar de la Tichilesti – coleg PNL de-al meu care este cu mintea intreaga -, sa dezvoltam acolo un punct SMURD, sa deserveasca toate comunele din Balta.

Pentru Insula Mare a Brailei, in discutia cu domnul Arafat era vorba de un elicopter… vedem. Nu promitem nimic, dansul face strategia. Chiar daca exista un elicopter la Galati, noi ne-am dori si un elicopter la Braila, pana la urma, ca n-ar fi rau – sau de ce nu, doua elicoptere la Galati. Dar stiu ca si Marasu si Frecatei au Salvare; daca partea de infrastructura va fi finalizata, eu va spun ca timpii de reactie se vor reduce drastic. Inainte faceam o ora si jumatate pana la Marasu; acum, in 30 de minute suntem la Marasu, pe un drum care inca nu s-a finalizat”.