Chiru: Ar trebui sa ne punem si noi, CJ, semnatura pe ceva important, nu numai pe ciupeli!

P1080043

Consilierul judetean Gheorghe Chiru (PNTCD) a ramas cu regrete legate de faptul ca propunerea sa de construire a unei baze sportive moderne la Braila a ramas doar o idee, nimic mai mult. Chiru apreciaza faptul ca in acest an s-a majorat de 5 ori suma ce va fi alocata de la bugetul judetean catre cultura si sport, insa sustine ca acest lucru nu va avea un impact major, pentru ca banii se vor imparti intre mai multe ONG-uri care o sa faca fiecare, ce poate, cu fondurile primite. In opinia taranistului, reunirea tuturor disciplinelor sportive existente la Braila sub cupola unei singure baze sportive moderne, care ar fi folosit intreaga suma alocata sportului in mod eficient, ar fi dus la obtinerea unor rezultate semnificative la nivel judetean si national: “Faptul ca finantarea pentru sport exista e perfect si e de apreciat, dar revin la problema pe care o avem legat de necesitatea unei viziuni solide a CJ pentru sport, nu una pe bucatele. Mi-ar fi placut ca anul trecut, domnul vicepresedinte Viorel Mortu sa porneasca la drum sustinut de partid – aici a fost o problema, ca nu a fost sustinut nici de ministru, nici de partid si nici de primarul Simionescu – cu o viziune in care ne propuneam o constructie solida, o baza sportiva in care sa se adune copiii astia care sunt imprastiati in niste ONG-uri, fiindca asa au gasit o portita in lege, prin care sa se strecoare, ca asta-i legea romaneasca, nu a fost gandita deloc cum trebuie vizavi de sport. Haosul din sport se datoreaza marilor probleme din legislatie. Sa faci sport de performanta printr-un ONG – ma umfla rasul! Pai noi vom ajunge vreodata sa avem performantele cluburilor din strainatate, cu ONG-urile noastre?! Niciodata!

Imi pare rau ca nu am putut declansa un proiect care ne-ar fi pus la treaba pe fiecare dintre noi si va spun ca aveam semnatura pe ceva durabil, copiii puteau sa se duca intr-o baza sportiva unde le era drag, intr-un vestiar unde miroasea a var proaspat sau a vopsea. Eu am facut sport pe maidan si cand am reusit sa intru intre niste pereti de chirpici era extraordinar, a fost un pas important. Am mers si mai sus, la stadion, care era nou atunci, dar aia era treaba pe care a facut-o Tataia Lungu acum 40 de ani. Dar stadionul nu mai e nou, s-a degradat, 40 de ani inseamna mult. Nu avem baze sportive! Copiii unde sa se indrepte? Performanta de unde sa vina?

Problema e de vointa politica locala. Ar trebui sa ne punem si noi, CJ Braila, semnatura pe ceva important, nu numai pe chestiuni de moment, ciupeli, lucruri marunte. Va spun, ce facem noi, CJ, sunt atributii stricte, dar nimic durabil, care sa ramana, sa dainuie”.