CHIRU: BRAILA SI GALATI SUNT INTR-UN RAZBOI AL MINCIUNILOR, SEPARATE DE INTERESE DE GASCA. SUNTEM DOUA ORASE LIPITE PE HARTA, DAR INTR-O PERMANENTA GHERILA

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, considera ca “nu exista pe teritoriul intregii Romanii atat de multa ura, dezinteres si rea vointa din partea oficialilor” ca in cazul Brailei si Galatiului, cand este vorba sa discute despre asocierea intre cele doua orase.

Chiru a comentat pe o retea de socializare ca in conditiile in care la modul declarativ, se doreste o asociere si o colaborare intre Braila si Galati, practic, oficialii celor doua orase nu fac decat sa se atace reciproc: <<Braila si Galati intr-un razboi al minciunilor… continuu. Azi e randul lui Pucheanu!
Nu cred ca exista pe teritoriul intregii Romanii atat de multa ura, dezinteres si rea vointa din partea oficialilor ca in acest caz: doua orase lipite pe harta fizica, dar, in acelasi timp, intr-o permanenta gherila. Interese de grup, de gasca si mai ales personale, tin pe loc a doua aglomerare urbana a tarii. In plus, ca sa intelegeti adevarata dimensiune a lipsei totale de respect pentru cei aproximativ 500.000 de locuitori, stimati prieteni, cele doua orase sunt conduse de oameni din acelasi partid! Ce sa spun, mai este cazul sa dau numele celor care de-a lungul anilor au fost precum soarecele si pisica, avand aceeasi culoare politica?
Cei de aici, din est, ii critica pe cei din vest ca se aliaza/asociaza, fiind la sute de km distanta unii de ceilalti, dar aici, unde traim unii peste altii la propriu, nu sunt solutii de dezvoltare in comun, nu exista variante juridice de punere in aplicare a unor masuri obligatorii, nu se gaseste nici macar un loc de sediu pentru o asociatie care, de fapt, nu produce decat declaratii. Isi poate inchipui cineva ca megalopolisul gandit (de arhitecti) sta pe loc din cauza ca astia (cu mot) nu se inteleg asupra locului unde sa functioneze, pe hartie, aceasta parlita de asociere intercomunitara?

Generatii la rand sunt sfidate de indolenta celor care au avut pixul si stampila, iar aceste doua comunitati separate de interese obscure sufera, nu au infrastructura, nu au un aeroport, trenul de la Galati la Braila face minimum 45 minute (15 km) pe o cale ferata sub orice critica, Dunarea se trece cu bacul, precum indigenii din padurile ecuatoriale, pe drumul aflat pe dig ce leaga cele doua localitati se moare aproape saptamanal din cauza ca este, la fel, sub orice critica, nu exista un spital care sa rezolve problemele medicale, cele existente sunt numai bune de dinamitat si multe, multe alte probleme ce ne tin la marginea civilizatiei.
In schimb functioneaza, daca mai era nevoie, „sa moara capra vecinului”!
Si se mai si simt lezati/suparati cand le spui adevarul, dovada ca le lipsesc multe la… bagaj>>.