CHIRU: BRAILENII SUNT ATAT DE SARACI, INCAT MERG LA TOALETA O DATA LA 36 SAU LA 48 DE ORE, FIINDCA N-AU CE SA ELIMINE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), nu este de acord cu ideea de a se aloca in bugetul pe anul in curs cateva sute de mii de lei pentru a se intocmi o strategie de dezvoltare economica a judetului, pe motiv ca exista deja una aprobata in urma cu cativa ani, care este valabila pana in 2020. Chiriac a raspuns astfel propunerii facute de Laurentiu Chiru, care, in numele grupului PNL, a cerut sa se aloce in bugetul pe 2018 fonduri pentru a se elabora o astfel de strategie.

Presedintele CJ a comentat ca decat sa se cheltuiasca bani pe inca o strategie, mai bine se fac propuneri punctuale, pentru a se imbunatati cea existenta: “Exista o strategie de dezvoltare a judetului pe anii 2014-2020. Eu v-as propune sa actualizam aceasta strategie.

Exista aceasta strategie facuta in anii trecuti, in care multi dintre dvs erati consilieri pe acolo, iar altii aveati chiar functii mai inalte; a existat un proiect Braila – Galati cu studii de fezabilitate platite cu foarte multi bani si as propune sa reluam acele proiecte, sa luam din ele ce este bun si sa vedem cum putem revitaliza zona. Nu sa dam alti bani, doar de dragul <<Hai sa facem o alta strategie!>>. Cam asta ar fi solutia, din punctul meu de vedere”.

Laurentiu Chiru nu a fost deloc multumit de raspunsul primit, fiindca in opinia sa, vechea strategie este una valabila “doar pe hartie”, cu proiecte care ar urma sa fie realizate “peste 15 ani”. Liberalul spune ca brailenii nu pot astepta atat de mult pe burta goala, fiind absolut necesar ca autoritatile locale sa ia masuri rapide pentru dezvoltarea economica a judetului.

Ca sa arate cat de disperata e situatia brailenilor, Chiru a sugerat ca acestia merg la toaleta o data la 36 sau la 48 de ore, fiindca mananca atat de putin, incat n-au ce sa elimine: “Strategia la care faceti dvs referire a venit pe cerere de Guvern si s-a facut doar pe hartie, domnule presedinte. Pe cetatenii de rand nu ii intereseaza declaratii si ce se face pe hartie, studii. Deci nu e de asteptat, pentru ca un cetatean de rand care traieste vai de capul lui, cu o pensie de 300 de lei sau 500 de lei sau cat ia, un salariu minim pe economie in acest judet, nu poate sa astepte un proiect pe termen peste 15 ani. Trebuie facut imediat, alocat o suma, un studiu de fezabilitate, discutii cu localitatile vecine si demarat acest proiect. Pentru ca daca mergem numai de dragul de  spune ceva, ca vine de la Guvern si noi facem doar la nivel declarativ, o sa ne umpleti de hartii, o sa umplem acesta institutie cu tot felul de studii care costa foarte multi bani si sunt inmultite cu zero. Da frumos pe televizor, dar in burta oamenilor  e… Va spun o chestie si poate ma luati in nume de rau sau veti rade… nici nu au unde merge undeva seara, pentru ca n-au nimic in stomac. Deci ei merg la 48 de ore sau la 36 de ore, pentru ca cosul zilnic este egal cu zero”.

Argumentele liberalului nu i-au impresionat pe consilierii PSD, PND, ALDE si PMP, dovada ca acestia nu au sustinut amendamentul formulat de Chiru.