CHIRU, DESPRE DRAGOMIR: DE LA A DESENA PE ASFALT, LA A FI PRIMAR… CE DUMNEZEU, SA AJUNG SA SPUN CA IL REGRET PE SIMIONESCU?!

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, nu este deloc multumit de modul in care a gestionat orasul in primul an de mandat primarul Marian Dragomir (foto). Liderul PNTCD spune ca nu s-au rezolvat nici pe departe problemele majore legate de mizeria de pe strazi sau de cainii vagabonzi, dar edilul sef se lauda cu concursuri de desene pe asfalt: “Dupa un an de zile, trebuia sa se vada ceva. Eu cred ca de la a desena pe asfalt, pana a fi un primar… Ce Dumnezeu, chiar asa, sa ajung sa spun ca il regret pe Simionescu?!”.

Chiru este de parere ca ceea ce le lipseste si primarului Marian Dragomir (PSD), dar si presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), este “stofa de lider”: “Uneori te nasti cu ea, alteori… Au avut timp, au crescut la partid si au avut nenumarate ocazii de a vedea lucrurile in toata <<splendoarea>> lor si poti invata din greselile altora. In primul rand, aflandu-te succesiv la putere si avand si variantele de lideri care au fost, ai putut sa te raportezi intotdeauna: ce-a facut ala, ce probleme a avut pe timpul cat a administrat el, in comparatie cu cel care a venit, cel care a fost cel mai bun ce atuuri a avut?”.

In plus, taranistul considera ca o mare piedica in calea schimbarii in bine a lucrurilor in oras este faptul ca in jurul noului primar au ramas aceiasi oameni din trecut, cu aceleasi metehne vechi si paguboase pentru comunitate: “Au ramas aceiasi oameni de jur imprejur. Ma gandeam ca o sa se schimbe. Ii chema la partid si le spunea: <<Mai baieti, eu am venit, vreau altceva. M-ati cocotat aici – ca putea sa candideze oricine de la PSD si iesea primar, nu va faceti nicio problema – pentru ca sunt tanar si frumos, ei, pretentia mea este sa dispareti de aici o parte din voi! Sau macar o vreme…>>. Din contra! Ei si mai protapiti sunt in usa Primariei! Pana cand nu dispar astia care sunt o ventuza pe banul public si fac parte intr-o proportie zdrobitoare din PSD, noi o sa fim intr-un dezastru”.