Chiru: Draghincescu o sa-si incheie love-ul cu PDL dupa alegerile europarlamentare

P1060415

Liderul  PNTCD Braila  Gheorghe Chiru nu se astepta ca la nivel local, sa asistam la o campanie electorala agresiva in aceasta perioada. El a declarat astazi ca  toate organizatiile de partid locale, cu exceptia PDL, fac eforturi doar pentru a ridica partidul, pentru ca au o obligatie morala fata de centru, insa nu au o miza locala. El este convins ca niciunul dintre brailenii care figureaza pe listele de candidati la alegerile europarlamentare nu au sanse reale sa obtina mandatul respectiv, astfel incat nu au de ce sa se zbata prea  mult.

In ceea ce o priveste candidatul PDL Simona Draghincescu, Chiru spune ca aceasta ar putea  sa faca un gen de campanie mai agresiv decat restul, pentru ca asa ii este felul: “Mi se pare ca atitudinea ei, ca persoana, este aceea de a face permanent un joc triplu: una spui in Consiliu, alta vorbesti cu primarul dupa aia, alta vorbesti cu presedintele Consiliului, alta propui publicului. Ea nu este incoerenta – este coerenta cu planul ei.  Eu nu vreau sa o atac ca persoana, dar mie nu-mi place ideea in sine de a te comporta asa, ca individ. Ea face nota discordanta prin modul de a se comporta, dar nu cred ca isi va dori ca in campania electorala sa intre intr-un conflict adevarat cu anumite persoane, pentru ca daca ar intra intr-un conflict adevarat cu unii, nu cred ca i-ar merge”.

Ca om care a fost coleg cu Simona Draghincescu la PNTCD, Chiru nu crede ca aceasta va rezista in noul ei partid, PDL, decat pana dupa alegerile europarlamentare: “Va rezista pana dupa campanie, pentru ca atunci se va trage linie. Eu le-am mai cantat prohodul unora, lui Viorel Balcan i-am spus ca o sa termine cu politica in anul in care i-am spus, lui Cibu i-am spus ca nu o sa mai candideze si nu a candidat, iar acum spun ca Draghincescu o sa-si incheie love-ul cu PDL-ul, fiindca la final de alegeri, cand se va trage linie va fi o mare problema”.

Atentionat ca, pana la urma, nu poate fi facuta doar ea responsabila pentru un posibil scor catastrofal al PDL Braila la alegerile europarlamentare, Chiru a comentat: “Pai e complicat ca ceilalti sa faca ceva, cand ea lucreaza de una singura. La PNTCD s-a retras dupa ce s-au terminat alegerile, dupa niste discutii neprincipiale”.

Intrebat cat timp crede ca va mai trece pana cand Draghincescu va ajunge la „discutii neprincipiale” si cu presedintele PDL  Braila Alexandru Nazare, ca urmare  felului ei de-a fi, Chiru a spus zambind: “Nu stiu, poate sunt afinitati de alt fel intre ei… Eu nu pot sa intru in intimitatea partidului…”.