Chiru: Dupa ce va sustine in secret debarcarea lui Viorel Mortu, PSD va propune public un nou candidat la sefia CJ

P1080319

Consilierul judetean Gheorghe Chiru (PNTCD) declara ca personal, sustine o incercare de schimbare din functie a actualului presedinte interimar al CJ Braila, Viorel Mortu (PSD), cu conditia sa fie un demers serios, nu unul politicianist, care sa aiba la baza doar orgoliile politice. Chiru a declarat astazi ca in opinia sa, Viorel Mortu nu a dovedit ca poate fi un bun presedinte si ca atare, daca este vorba sa fi gasita o persoana mai potrivita, din orice partid ar fi aceasta, ar fi de acord cu schimbarea. Consilierul taranist sustine ca le-a spus aceste lucruri si liberalilor care l-au contactat si cu care a discutat pe tema eventualei eliberari din functie a actualului sef al CJ: “Eu am spus: <<Oameni buni, nu ne intereseaza scandalul, circul pe care il genereaza schimbarea presedintelui interimar si un numar de semnaturi, ca sa intiem un proiect de hotarare pe tema asta, ne intereseaza pasul urmator, adica sa venim cu o propunere care inseamna stabilitate, care poate da o continuitate la ceea ce inseamna aceasta institutie. Sunt niste lucruri importante, deci nu ne trezim sa cream situatii ca anul trecut, in vara, si sa dam prerogative pentru 3 zile unui presedinte interimar>>. E rusinos asa ceva, am asistat atunci la o chestie care cred ca nici in Papua Noua Guinee nu s-a intamplat…”.

Pe de alta parte, Gheorghe Chiru a explicat si care ar putea fi scenariul dupa care s-ar lucra in CJ, daca liberalii ajung la o intelegere cu social-democratii care nu-l mai vor pe colegul lor in fruntea CJ si care, la votul secret, ar sustine eliberarea acestuia din functie: ”Ca sa se stranga o treime din numarul total de consilieri, ca numar de semnaturi, nu e o problema, se pot obtine lejer si fara sa se bage consilierii PSD. Oricum n-o sa se bage la asa ceva, pentru ca ei vor sa scoata castanele din foc cu mana altora. Deci vine propunerea de eliberare din functie a lui Mortu din partea PNL, la votul secret  trece, cu sprijinul tacit  al PSD si dupa aceea, PSD-ul spune <<A, pai uite, ne-am trezit intr-o noua situatie, fara vicepresedinte CJ, trebuie sa alegem un nou presedinte si deci trebuie sa venim si noi, PSD-ul, cu o propunere!>>…”.

Intrebat daca in cursul acesor negocieri s-au vehiculat, macar ca idee, si nume ale unor posibili candidati PSD sau PNL la sefia interimara a CJ, Chiru a refuzat sa dea astfel de informatii, pe motiv ca “n-ar fi corect”.

Potrivit unor surse, in partea PSD una dintre variantele luate in calcul este Ionel Avram, iar din partea PNL, Ovidiu Nechita si-ar dori acest post, dar nu beneficiaza de o sustinere prea mare in partid, pe aceasta tema.