CHIRU, DUPA TRAGEDIA DE IERI, SOLDATA CU 10 RANITI: DESPRE BRAILA NU AUZI DECAT ASTFEL DE LUCRURI. DE LA TERENTE SI CODIN, PANA LA “MINUNATII” ZILELOR NOASTRE, ABSOLUT NIMIC BUN!

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, sustine ca de cand se stie, despre Braila nu s-a auzit decat de rau, fiindca aici nu se intampla nimic bun. Chiru a facut aceste consideratii dupa tragedia de ieri, cand un tanar de 20 de ani a ranit 10 persoane, intre care si doi copii. Mai exact, este vorba despre tanarul care a injunghiat un barbat, l-a abandonat pe camp si a plecat cu masina victimei, a lovit pe sosea doua persoane, dupa care a incercat sa intre cu autoturismul in Braila Mall, ranind alte 7 persoane.

In acest context, taranistul a scris pe o retea de socializare: “De cand ma stiu in acest oras – si sunt de foarte multa vreme prin zona -, nu s-a intamplat nimic bun, niciodata!
Eram in clasa a ll-a cand tot cartierul meu vorbea despre o crima – un fost sportiv de performanta, boxer, fost campion, fusese injunghiat. Prea multe nu intelegeam noi in acele timpuri, mai ales ca victima era angajat al Militiei si <<lucrurile>> erau bagate sub pres, pe vremea aceea, mai ceva ca acum.
Din pacate… de la acel moment, copil fiind, adolescent sau mai tarziu… nu am auzit altceva, la Braila, decat de evenimente care ne caracterizeaza. De la Terente si Codin, pana la <<minunatii>> din zilele noastre, absolut nimic bun de remarcat sau de mentionat. Doar un zero barat!”.

Gheorghe Chiru a mai adaugat ca daca au fost si lucruri bune legate de Braila, acestea s-au intamplat cu multe decenii in urma: “Aveam vaga impresie ca acea vestita caruta… s-a rasturnat la Caracal, dar acum imi dau seama ce imi spunea tata (de cand eram copil), ca realitatea e alta: de fapt, s-a rasturnat pe aci…

Lucrurile bune au fost pana la primul razboi mondial; dupa aceea, doar decadere, din toate punctele de vedere.
Nu amestec politica in chestia aceasta, dar ce s-a intamplat azi (ieri – n.r.) ma face sa am o mare rezerva in ceea ce priveste viitorul acestui loc. Este un motiv pentru care locuitorii isi iau lumea in cap”.