CHIRU: E INADMISIBIL CA UN MUNCITOR LA UN LAMINOR SA IA O PENSIE DE 1600 LEI, IAR UNII CARE AU FRECAT MENTA SA INCASEZE DE 15 ORI MAI MULT

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este  indignat de faptul ca desi premierul Mihai Tudose a declarat ca s-a interzis cumulul pensiei de stat cu pensiile speciale,  Guvernul a legalizat acest cumul, in ultimele zile ale anului trecut. Astfel, desi a fost o promisiune electorala asumata de PSD in 2016, desi s-a adoptat si o Ordonanta de Urgenta, pe 14 decembrie 2017, prin care se interzicea cumulul unei pensii speciale cu una din sistemul public, Guvernul Tudose a revenit asupra deciziei si pe 28 decembrie 2017 a aprobat o alta Ordonanta de Urgenta, prin care a “schimbat modificarea”, astfel incat acum, in cazul parlamentarilor, este permis acest cumul de pensii.

Intr-un comentariu facut pe o retea de socializare, Gheorghe Chiru scrie ca nu e corect ca un muncitor care a lucrat  40 de ani in conditii foarte grele la un laminor, de exemplu, sa ia o pensie de 1600 lei, iar altii care “au frecat menta” timp de cativa ani in diverse functii sa incaseze de 15 ori mai mult: <<Guvernul lui Tudose a revenit asupra acordarii pensiilor speciale, in sensul ca a anulat ceea ce hotarase in urma cu 20 de zile, anume eliminarea dublei plati. Tudose, de exemplu, care are 5 mandate de deputat (bineinteles fara vreo performanta!) va incasa, in conditiile in care “prinde” pensia, 110 milioane (lei vechi – n.r.) pensie speciala, peste pensia normala.
Este de nepermis ca un lucrator la un Laminor, spre exemplu, dupa 40 de ani de munca in condiții oribile, sa ia 1600 lei drept pensie, iar unii care au frecat “menta” in functii luate fara efort (foarte multi dintre beneficiari nu au nici o contributie reala) sa incaseze de la 15 ori mai mult. Nicaieri in lume nu exista o asemenea bataie de joc.
Tudose continua sa se comporte ca pe propria mosie si sa mentina sfidarea la adresa celor care au drepturi egale cu el.
Nu ma simt nicidecum frustrat, dar oamenii astia sterg pe jos cu noi, fara sa clinteasca si acest lucru ma revolta!
Eu… unul nu vreau sa contribui la pensiile de acest gen, indiferent de cui ii sunt adresate.>>