Chiru: E ultima data cand mai votez vreo prelungire de ceva, indiferent ce vreti sa va prelungiti!

P10803571

Consilierul brailean Gheorghe Chiru (PNTCD) s-a saturat ca de mere acre de circul si scandalurile din Consiliul Judetean, ca si de modul haotic in care se organizeaza sedintele acestui for. Chiru a declarat astazi ca toata aceasta harababura administrativa este cauzata de refuzul liberalilor de a accepta ca majoritatea (care, in cazul CJ Braila este formata din PSD si UNPR) are dreptul democratic de a-si desemna vicepresedintele si de a-si impune viziunea politica in Consiliu. Chiru a precizat ca el, unul, nu va mai vota de acum inainte prelungirile periodice ale delegarii de competente de presedinte CJ catre vicele liberal Ovidiu Nechita, care, fiind sustinut de minoritate, se joaca de-a boicotul cu majoritatea.

“Problema noastra e una de fond: ca revenim in sedinte succesive, fara sa avem acoperire.  Majoritatea da tonul. In situatia de fata, impotriva vointei mele si a dorintei mele, PSD a castigat alegerile in 2012. Ei sunt majoritari, asa a vrut poporul, asa sunt reprezentati in Consiliul Judetean Braila si vor sa-si impuna – si e normal – strategia. Si la capitolul asta vreau sa revin cu un subiect vechi: aici, in CJ, se face politica, aici suntem reprezentantii unor partide politice, sa fie clar. Am auzit iar ceva vechi, reincalzit, ca aici facem administratie. Prostii!

Eu pur si simplu, vazand situatiile astea, ma simt si jenat si deranjat si imi pare rau ca nu putem sa ne intelegem, sa constatam, asa cum se constata de sus in jos, in politica, ca trebuie sa avem un reper: Parlamentul. Acolo exista majoritate care impune un Guvern, care isi propune un prim ministru si asa e si la noi, la CJ Braila: majoritatea, vrem, nu vrem, conduce. Noi trebuia sa avem un presedinte interimar care sa asigure organizarea alegerilor anticipate, fara sedinte CJ succesive, cu lungit pelteaua, cu prostioare. E ultima data cand eu mai votez vreo prelungire de ceva, indiferent ce vreti sa va prelungiti. Deci retineti: politica se face cu majoritati, iar guvernarea la fel. Iar eu vorbesc ca fiind intr-o mare minoritate, dar trebuie sa respect majoritatea”, a spus Chiru.