CHIRU: IN INDIA S-AU DEZINCRIMINAT RELATIILE HOMOSEXUALE. AR TREBUI SA TRECEM CU TOTII DE BARIERE SI SA ACCEPTAM LUMEA ASA CUM E

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este de parere ca in loc sa se cheltuiasca bani pentru organizarea unui referendum, ca sa decidem ca in Romania, „familia” este formata dintr-un barbat si o femeie, ar fi mai bine sa dam cu totii dovada de mai multa deschidere cand se discuta despre chestiunea homosexualitatii.

Chiru scrie pe o retea de socializare ca istoria este plina de barbati faimosi, care au fost homosexuali si ca ar fi de dorit “sa acceptam lumea asa cum e”, sa fim mai toleranti: „Curtea Suprema a Indiei a hotarat dezincriminarea relatiilor homosexuale, intr-o tara cu 1,3 miliarde de locuitori. Era in vigoare o lege din vremea Imparatesei Victoria, care condamna relatiile gay, iar traditionalistii indieni au ocolit mult luarea unei decizii, dar forul din New Delhi a abrogat azi (ieri – n.r.) legea veche de 157 de ani.
La noi se pregateste referendum pentru redefinirea familiei in Constitutia lui Iliescu. O chestie politicianista, un fel de hei rup in deceniul 2 din secolul XXl.
Subiectul este cam delicat…
Daca privim retrospectiv la uriasii istoriei Alexandru Macedon, Iulius Cezar, Traian sau la Leonardo da Vinci si Michelangelo, chiar si machiavelicul Machiavelli, bineinteles Socrate, Platon, Aristotel, etc… trebuie sa trecem cu totii de bariere si sa acceptam lumea asa cum e.
Vechii greci aveau o obsesie <<Kalos te agathos>> era lozinca vremii, adica <<frumos si bun!>> sau <<Ho pais kalos>> – <<baiatul e frumos>>.
Pentru noi suna ca dracu, dar… tot la romani sirul de exemple este lung. Chiar tare lung!
Probabil ca modalitatea cea mai interesanta de a spune adevarul, fara a parea ca il spune, a fost ilustrata in cultura romaneasca de Constantin Noica, celebrul scriitor, traducator si comentator al dialogurilor lui Platon, care la un moment dat s-a exprimat astfel: << …pana si vestitele pacate ale grecilor, daca erau>> (fragment dintr-o fraza din introducerea la Platon). Este un mod interesant de a face cu ochiul la cititorul avizat, pentru ca nimeni nu se poate indoi de realitatea <<pacatelor grecilor>>, deci autorul se indoieste in realitate de faptul ca acestea erau…<<pacate>>!
Si societatea noastra romaneasca, cu toata opozitia bisericii – care nu este straina de subiect -, trebuie sa faca fata unei evidente, a unui adevar vizibil, fie ca acceptam sau nu; situatia exista si trebuie rezolvata.
La fel… si cu alte lucruri tabu, pe care, din diferite motive, le tot ocolim.
Totul e musai a fi realizat cu echilibru si fara patima, fara ura sau dispret”.