Chiru: Liberalii strang iar semnaturi pentru alegerea unui nou presedinte CJ Braila

P1100811

Informatii contradictorii, din surse politice diferite, circula in aceste zile, pe tema unui nou demers al liberalilor braileni, in scopul alegerii unui nou presedinte al Consiliului Judetean, nu pe ultima suta de metri, ci pe ultimul metru. Spunem “pe ultimul metru”, pentru ca potrivit legii, eliberarea din functie a presedintelui sau a vicepresedintilor consiliului judetean nu se poate face in ultimele 6 luni ale mandatului consiliului judetean”.

Asadar, surse politice diferite, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, sustin ca liberalii ar fi reluat discutiile cu o parte dintre consilierii judeteni, in incercarea  de a strange cele 12 semnaturi necesare pentru initierea unui proiect de hotarare vizand alegerea unui nou presedinte al CJ Braila, in locul lui Gheorghe Bunea Stancu – alegerea sefului CJ urmand sa se faca, potrivit noii legislatii, din randul consilierilor.

Singurul care a fost de acord sa vorbeasca la modul oficial despre acest  lucru este consilierul judetean Gheorghe Chiru: “Eu am spus de mult si am tot insistat asupra acestei chestiuni si in CJ, in sensul ca alegerile corecte pentru presedinte ar fi trebuit sa se faca de prin aprilie – mai. Liberalii ar trebui sa recunoasca acum ca e adevarat ce am spus eu in urma cu ceva timp – ca incearca sa stranga semnaturi -,  desi acest lucru a fost infirmat de nea Cutare senator si nea Cutare deputat si nea Cutare ministru. Eu o sa semnez lista lor la urma, cand vor veni la mine”.

Intrebat daca a mai fost contactat de liberali si dupa ce a facut publice aceste lucruri intr-o conferinta de presa, Chiru a confirmat acest lucru: “M-au mai contactat, da, pai ce credeti, ca eu ma trezesc la conferintele de presa, la masa aia, acolo, spunand idiotenii? Data trecuta cand m-au contactat mergeau taras, cum le e felul, pentru ca lucrurile inca nu aveau pentru ei conotatiile potrivite. Acum m-au contactat in sensul ca lucrurile se pun la punct saptamana asta, fiindca era previzibil sa apara un document inca de ieri, cu semnaturile respective, dar Mortu s-a grabit  – ceea ce nu-i sta in obicei – sa lanseze ordinea de zi a urmatoarei sedinte, pentru a se fofila un pic, pentru a intra in cele sase luni in care nu-l mai poti schimba”.

Intrebat daca proiectul de hotarare pe care vor sa-l initieze liberalii vizeaza schimbarea lui Viorel Mortu din functia de vicepresedinte si alegerea unui nou vicepresedinte care sa devina presedinte CJ interimar, sau se refera la alegerea unui nou presedinte CJ, taranistul ne-a declarat ca este vorba despre ambele chestiuni: “Se discuta separat, ca presedintele sa fie ales de consilieri si separat, daca PSD-ul este de acord, sa fie schimbat si Mortu din functia de vicepresedinte”.

Desi exista mai multe surse, din mai multe partide, care confirma, neoficial, versiunea lui Chiru, liberalii neaga categoric ca ar face astfel de demersuri.

Precizam ca si daca ar avea astfel de preocupari, liberalii n-ar mai avea prea mult timp pentru aceste schimbari, dat fiind ca la inceputul lunii decembrie se intra in perioada celor sase luni de dinaintea alegerilor locale, in care nu se mai poate face nimic in privinta conducerii CJ.