Chiru: Medicii si asistentele din Corpul B al Spitalului Judetean nu vor sa se mute in Corpul A

P1110923

Consilierul Gheorghe Chiru (PNTCD) a cerut astazi managerului Spitalului Judetean, Mihail Iugulescu, sa ii explice ce ratiuni stau la baza unei viitoare mutari a personalului medical de la sectia Chirurgie a Corpul B (fostul Spital 3), in Corpul A. Chiru a declarat ca are semnale de la mai multi medici si asistente care apreciaza ca au toate conditiile necesare pentru a-si desfasura activitatea in continuare in Corpul B, acolo unde lucreaza de decenii, si ca transferul lor in Corpul A, pe Soseaua Buzaului, va avea ca rezultat o mare inghesuiala. Potrivit consilierului taranist, personalul medical este nemultumit de acest plan al managerului si sustine ca orice motivatie ce vizeaza dotarea cu aparatura moderna existenta in Corpul A este neintemeiata, dat fiind ca deocamdata, aparatura respectiva nu este pusa in functiune.

“Se reclama foarte mult situatia din vechiul Spital 3, vizavi de Terapia Intensiva si lipsa unui medic anestezist care sa asigure permanenta, dar si vizavi de transferul operatiilor si a serviciilor medicale catre corpul din Soseaua Buzaului – neadecvat, spun specialistii. Se mai reclama faptul ca in Spitalul 3 se fac aproape de 10 ori mai multe operatii decat in Spitalul Judetean, Corpul A. Ridic o problema a celor din spital si as vrea sa stiu ce sta la baza acestor discutii – si se pare ca nu sunt numai discutii, va fi o hotarare manageriala in sensul asta. Vreau sa inteleg: acolo, la Corpul B, sunt spatii suficiente, oamenii se misca in largul lor, practic unii sunt acolo de 30 de ani – chirurgii, ca la ei ma refer – si acum ei spun ca vor fi mutati intr-un loc extrem de inghesuit. Cei din Corpul B nu vor sa se duca la corpul A”.

Desi consilierul Chiru a cerut ca mangerul Iugulescu sa dea explicatiile pe loc, in cadrul sedintei CJ de astazi, referitor la aceste chestiuni, presedintele Viorel Mortu a preferat sa amane explicatiile pana in noiembrie, cand conducerea Spitalului Judetean va da un raspuns mai amplu, cu referire la neregulile sesizate in unitatea amintita de catre comisia de control a Ministerului Sanatatii. Asta, in contextul in care intrebarile lui Chiru nu aveau nicio legatura cu raportul ministerului, iar managerul Iugulescu ar fi putut sa clarifice pe loc acele lucruri.