Chiru: Nazare si-a facut loc in politica de sus in jos si incearca acum si de jos in sus

P1070480

Liderul PNTCD Braila Gheorghe Chiru (foto) se declara adversar din principiu al deputatului PDL Alexandru Nazare, fiindca acesta a ajuns la conducerea organizatiei locale democrat-liberale trimis de la Bucuresti si conduce PDL Braila la “fara frecventa”, venind la final de saptamana sau chiar mai rar. Chiru se asteapta ca Nazare sa obtina rezultate foarte proaste la alegerile europarlamentare, pentru ca, in opinia sa, nu poti sa tii sub control o organizatie cu acest program de “vizite” saptamanale: “Depinde cat poate sa reziste masina pe drumul spre Bucuresti, ca si masinile se uzeaza, mai ales ca ii pui mai putina benzina, mai putin ulei, ca nu mai esti la guvernare…. Nazare e un baiat simpatic, care da bine la televizor si incearca sa isi faca loc in politica asta de jos in sus, nu de sus in jos, cum a fost pana acum – cu toate problemele pe care le aduce o comunitate locala si o batalie nu tocmai dragalasa in teritoriu, ca in teritoriu se da la picioare intr-un mod particularizat. La Bucuresti  mai e un DNA asmutit asupra ta… aici te trezesti cu tot felul de lucruri mult mai urate.

Nazare de sus in jos si-a facut loc, dar de jos in sus nu e acelasi lucru… sunt multi cei care s-au trezit in varful politicii cu tot felul de functii, iar in contactul direct cu realitatea din teren, i-a luat cu lesin”.

Chiru a precizat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca personal, nu crede in eficienta liderilor de organizatii parasutati de la Bucuresti: “Indivizii care vin de la centru, in orice partid ar fi, aduc deservicii organizatiilor, pentru ca au aere de Bucuresti si pana se acomodeaza cu ce inseamna realitatea in teritoriu, e greu. Problema majora a celor care vin de la Bucuresti este ca pana se trezesc din starea lor, li se  termina mandatul, iar partidele lor pierd, mizand pe oameni care nu au nimic in comun cu comunitatile locale. Ei vin, isi iau mandatele si pleaca, nu lasa nimic in urma lor.

Ei niciodata nu pun nimic, e regula generala – si eu nu vorbesc de Nazare, e o regula generala. Ei nu pun nimic la partid. In afara de o amarata de cotizatie, ca sa existe scriptic, ei nu pun nimic, clar! Niciun lider venit din alta parte nu a pus nimic, la niciun partid. Ei vin doar cu personalitatea lor…

Cei din Bucuresti, in marea lor parte, nu au reprezentat o structura locala. De multe ori, habar nu au ce inseamna structura  locala si ce inseamna un partid de jos in sus. Ei nu sunt sustinuti nici de organizatii. Organizatiile lor se dau cu capul de pereti, iar partidele care functioneaza pe venirea deputatului o data pe saptamana si deschide sediul, sau o data la doua saptamani, sau la trei saptamani – ca a fost cazul – , sunt un dezastru electoral. Deci astia sunt rupti cu totul de realitati. Oamenii dezarmeaza, demobilizeaza si spun: <<Ce sa facem cu asta?>>”.