CHIRU: PE VREMEA MEA, PUTINI ELEVI SCAPAU NECHELFANITI DE PROFESORI. EFECTELE ERAU MIRACULOASE!

Inceputul noului an scolar l-a facut nostalgic pe presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru. Acesta si-a amintit astazi de vremea cand era elev al unei scoli dintr-un cartier marginas al orasului, unde copiii erau disciplinati de catre profesori cu bare de ebonita.

Chiru isi aminteste, intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, de un profesor “ideal” pentru vremurile de atunci, care le facea educatie elevilor si prin “chelfaneala” si apreciaza ca aceasta a fost o metoda care a avut rezultate “miraculoase”, dovada ca unii dintre copiii de atunci sunt oameni importanti, acum: <<Azi incepe scoala. Un moment delicat pentru elevi, mai ales ca se obisnuisera cu vacanta.
Nu e 15 septembrie, este 11… si ma gandesc ca inclusiv aceste mici schimbari inseamna o inconsecventa, o deraiere de la traditional, din partea diriguitorilor, lasand la o parte probleme administrative sau pur tehnice.
Lucrurile sunt asa de mult deviate din matca traditionala si intortocheate de asa maniera, incat nimic nu mai seamana cu invatamantul preuniversitar autentic, romanesc.
Am avut un profesor in scoala generala care avea rol de educator, instructor, administrator, director… „ce mai incolo si incoace”, omul era ideal pentru cartierul marginas unde am invatat si unde traiesc acum.
Avea un cos de plastic, plin cu bare flexibile de ebonita (facea parte din „recuzita” foarte variata) cu care… indiferent daca erai fata sau baiat, luai portia, dupa merit. Putini de tot se puteau lauda ca au scapat nechelfaniti.
Efectele erau miraculoase! Intr-un cartier sarac, fara pretentii, ani de zile lucrurile erau sub control, iar dintre elevi au fost cateva varfuri… oamenii care azi conduc institutii importante din stat.
Mi-e dor de domnul profesor!>>.