CHIRU: PROPUN DIN NOU UNIREA FORTELOR DE DREAPTA DE LA BRAILA, CU CANDIDAT UNIC AL DREPTEI LA PRIMARIE, CA ALTERNATIVA LA PSD

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, revine cu propunerea ca partidele de dreapta de pe scena politica locala sa se uneasca, pentru a forma o alianta puternica, ce ar putea fi un adversar politic de temut pentru PSD. Chiru a facut aceasta propunere in mai multe randuri in trecut, iar ultima data, inainte de alegerile locale din 2016, a somat PNL-ul sa accepte o astfel de varianta, care, in opinia sa, era singura ce ar fi dat sanse de reusita adversarilor PSD. De fiecare data, Chiru a fost refuzat, iar PSD a triumfat in alegeri, la nivelul judetului Braila.

Acum, la un an si jumatate dupa alegeri, taranistul revine cu ideea unirii fortelor de dreapta locale si spune ca aceasta trebuie realizata cat mai repede, astfel incat alianta respectiva sa aiba timp sa pregateasca temeinic alegerile din 2020. Chiru a scris pe o retea de socializare: <<Pentru ca se tot vorbeste despre unire, astazi revin cu o veche propunere, o „oferta” de a participa la o constructie /alianta politica adresata celor din „dreapta ” esichierului, care daca ar prinde contur, ar fi pentru prima data in istoria postdecembrista a acestui oras si judet cand am avea o alianta functionala.
Niciodata, de dupa 1989, o formula politica de genul… nu a trait la Braila decat pe hartie. Au fost celebre aliante civice, CDR, etcetera, dar la noi nu s-au concretizat intr-un proiect politic serios, cu un program, alternativa la utopiile stangii. Aliantele nationale, de dreapta, la Braila au fost un fiasco total, unele nu au functionat nici macar de fatada, iar pe de alta parte… orice incercare de a face ceva la Braila s-a soldat permanent cu un blocaj total din partea stangii la putere, fie FSN, FDSN, PSDR , PSM sau PSD. A se intelege ca blocaj in ceea ce priveste opozantii politici a insemnat, la Braila, marlanii care nici nu pot fi redate, orice metode, de la amenintari, santaj, intimidare, pana la „corectii” de tot felul de care nu au fost straine personaje aflate in pozitii cheie prin administratie, inclusiv organu’ care in anii ’90 a avut sefi aserviti total celor de la putere, indivizi ce gandeau sau actionau discretionar. Nu exclud nici organele de control care vreo 12-13 ani dupa decembrie 1989 au actionat in cele mai dese cazuri la comanda politica.
Cam acesta a fost climatul care a „dospit” actuala stare de lucruri a zonei politice locale, in care revin cu propunerea mea, „atmosfera ” care in ciuda schimbarilor pozitive/benefice realizate la nivel de organisme si institutii publice, datorate exclusiv evolutiei la varful statului, nu este deloc modificata in bine la nivelul administratiei locale si nicidecum la al decidentilor politici
Politicul ce graviteaza in jurul puterii a ramas cu aceleasi metehne si metode „armonizate” functie de nevoi, inclusiv cumpararea unor lideri ai „opozitiei”, lucru realizat succesiv si cu mare dexteritate.
Obligatia morala si datoria fata de comunitate ii obliga pe cei din dreapta esichierului politic din Braila sa renunte la a fi obedienti puterii si sa purceada la formarea unui pol politic veridic, palpabil, deschis tuturor ca si alternativa la puterea actuala de stanga care repet pana la a plictisi, este la putere din 6 martie 1945. Poate ca pentru cei din exterior este greu de crezut, dar Braila nu a avut sansa unei administratii reale de dreapta, de la terminarea razboiului mondial.
Vreau sa participam la acesta constructie politica/electorala, singurul tel fiind gasirea unei formule care va da un singur candidat al dreptei la primaria municipiului, cu un program serios, solid, realizabil, la care sa adere cei care s-au saturat de minciunile comunistilor/socialistilor, dar mai ales de esecul lor total, care a transformat un oras cosmopolit intr-un loc respins de investitori, un oras unde nu se produce nimic, fara plus valoare, care traieste din bugetul statului, cu cartiere neasfaltate, pline de gunoi si caini vagabonzi, fara nici o perspectiva de mai bine.
Timpul trece repede (ajungem la jumatatea mandatului) si as dori ca, fara obisnuitele tergiversari si ezitari, partidele precum si formatiuni civice care se considera de aceasta parte a baricadei, sa dea startul acestui „vehicul” politic pre electoral, pentru constituirea in prima faza a unui nucleu, ce va da conturul unei alternative la actuala putere>>.