Chiru: Simionescu este in continuare primul in optiunea brailenilor, potrivit unui sondaj facut de PNTCD

P1070659

Liderul PNTCD Braila Gheorghe Chiru a dat publicitatii astazi rezultatele unui sondaj de opinie facut in ultimele luni de colegii sai din partid, despre care admite ca nu este unul profesionist, dar care, spune el, ilustreaza destul de corect realitatea politica din judet. Chiru s-a aratat dezamagit de faptul ca pe locul 1 in optiunile electoratului ramane primarul Aurel Simionescu (PSD), care, desi a scazut ca popularitate dupa descinderile DNA de la Primarie si dupa ce a stat in arest timp de 10 zile, continua sa atraga cele mai multe voturi: “Spre surprinderea mea, Simionescu continua sa conduca, ca numar de voturi. Pentru cei care cred ca Simionescu a murit ca om politic, va spun ca n-a murit. Acum are 16%, dupa toate nenorocirile care s-au intamplat, iar cei din PSD merg pe ideea ca la Bucuresti lucrurile se vor suci, iar Simionescu va candida pentru un nou mandat, pentru ca a fost eliberat. Si le dau dreptate sub aspectul asta, Simionescu a fost arestat, i s-a dat drumul fara niciun control judiciar, e liber sa candideze si in opinia celor care l-au sustinut, merita in continuare sa candideze.

Pentru noi , ca partid, e trist. Eu am mai spus si acum cateva luni, cand Simionescu avea 39% si va spun, nenorocirea asta care s-a abatut asupra lui i-a adus o discreditare uriasa,  a scazut 20% , dar in continuare e  primul in optiunea brailenilor”.

Potrivit sondajului PNTCD,  dupa Aurel Simionescu (PSD), in preferintele electoratului din municipiului Braila urmeaza  Marian Dragomir(PSD) – 12%,  Catalin Boboc (PNL) – 9,5%, Simona Draghincescu (PND) – 9,2%, Gheorghe Chiru (PNTCD) – 9,1%, Cristian Techiu – 6%, Viorel Botea (MP) – 4%, Dan Paun (ALDE) – 3,3%, Silviu Petrea (UNPR) – 3.5%, altii – 6,4%. Au raspuns cu “nu stiu” 21% dintre cei chestionati.