CHIRU: “TEAVA GALBENA” DE PE CENTURA, LOCUL PROSTITUATELOR, A DEVENIT EMBLEMA BRAILEI, O RANA PURULENTA

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, considera ca este trist ca una dintre principalele intrari in municipiu, pe Soseaua Buzaului, “la teava galbena”, sa fie cunoscut ca locul in care poti gasi prostituate.

Chiru spune ca dincolo de aspectele sociale sau contraventionale, care pot fi discutate, zona respectiva, care este de decenii unul dintre “locurile de munca” ale  prostituatelor din Braila, este o rana purulenta pe obrazul orasului, iar autoritatile n-au reusit niciodata sa rezolve situatia.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, liderul taranist comenteaza:  “La <<Teava Galbena>>! Daca tot se intampla multe la mine in cartier, era imposibil sa lipseasca si acest subiect.
Toti (brailenii) trecem prin marginea orasului, pe centura si ajungem la TEAVA, peste drum de cimitir. Trist, nu?
Pozitia si denumirea nu sunt intamplatoare; cand am auzit cum ii spun oamenii, m-a umflat rasul, am zis ca umorul nostru nu are margini, dar problema privita in raspar scoate la iveala probleme adanci ale societatii, la care cei responsabili nu au gasit raspuns.
Un oras care prin traditie este recunoscut si pentru aceasta… cea mai veche meserie – o cunoastem si am auzit cu totii de Tanti Elvira, celebra matroana, care ar fi putut rivaliza, prin serviciile oferite, cu Repeerbahn din St. Pauli, la Hamburg, un port la fel de important precum era Braila in urma cu 100-130 de ani -, acum este privit cu mari rezerve, din foarte multe motive, majoritatea de ordin administrativ si nu in ultimul rand, pentru <<nefericita>> TEAVA.
Ca si celelalte probleme majore ale comunitatii, aceasta chestiune cu implicatii in viata locala (fie ca vrem sau nu) ramane ca o rana deschisa, purulenta, pentru oras.
Braila antebelica, cu cele peste 100 de bordeluri, dar care avea si multe legatii straine – 9 (noua!!!!) importante -, dar si un trafic de 7331 de vapoare intrate in port (spre exemplu, in anul 1911), Braila stabilind pretul mondial al graului, un oras cosmopolit, era plin de forfota si bineinteles, oferea si placeri… diverse.
Dar totul era sub control! Cu condicuta!
Romania cred ca este singura tara din Europa care nu a reglat o situatie destul de grava, printr-o legislatie adecvata. Totul este trecut cu vederea, altele sunt prioritatile, niciodata politicul nu a luat taurul de coarne si acum ne <<mandrim>> cu TEAVA, care, sincer, este emblema orasului. Fara gluma!
Ar fi multe de spus, dar las problema… deschisa dezbaterii”.